Neutemeljeni otkazi u tvornici Stočne hrane

17:56h
0
Katarina Sinjeri // foto: www.klk-krizevci.com

U tvornici Stočne hrane otpušteno je devet radnika, a sedam ih se obratilo pravnoj službi Saveza samostalnih sindikata u našoj županiji.

– U Tvornici stočne hrane, dobila sam informaciju od radnika koji su došli k nama u Sindikat radi zaštite prava, pojedini radnici pored redovnog radnog vremena radili su više od 150 prekovremenih sati, priopćila nam je županijska sindikalna povjerenica Katarina Sinjeri.

Putem regionalnog povjerenika Sindikata PPDIV-a Slavka Katarajna zatražena je pravna pomoć i zaštita tih radnika, uglavnom starije životne dobi, s preko 25 godina radnog staža.

U žalbenom postupku Katarina Sinjeri navodi da otkazni razlozi nisu pravno ni činjenično utemeljeni, da su suprotni Zakonu o radu jer je poslodavac mimo propisane zakonske procedure među tim radnicima otpustio i sindikalnog povjerenika Peju Rajkovića, te radnike starije životne dobi, a da pri tom nije vodio računa o trajanju radnog odnosa, starosti, invalidnosti i obvezama uzdržavanja koje terete radnike.

Tvrdnja da je došlo do smanjenja obima proizvodnje potpuno je neistinita, tvrde radnici, jer kako svjedoče, mjesečna proizvodnja kod njihovog poslodavca u posljednje vrijeme je učetverostručena, priopćila je županijska povjerenica Saveza samostalnih sindikata Katarina Sinjeri.

tekst: Radio Koprivnica

čitam...