Neven Hrupec preuzeo rumunjski Ploiesti, u prvoj sezoni želja je plasman u Europu

17:05h
0
Neven Hrupec novo će inozemno iskustvo skupljati u Rumunjskoj // Foto: Arhiva

Neven Hrupec, mladi koprivnički rukometni trener, okrenuo je novu stranicu u svojoj karijeri. Prihvatio je poziv iz Rumunjske te će u novoj sezoni voditi žensku ekipu Ploiestija. Na službenim stranicama novoga kluba najavljen je kao ”trener iz Lige prvakinja”.

Hrupec je dugi niz godina radio u Podravki, u rukometnoj školi, ali i u prvoj ekipi, te je stekao dragocjeno iskustvo. Po odlasku iz Podravke vodio je varaždinsku Koku i žensku reprezentaciju Italije, a bio je i izbornik juniorske ženske reprezentacije Hrvatske.

– Ovaj angažman došao je iznenada, ali maksimalno zadovoljava moje sportske ambicije i motive. Ploiesti je organizacijski jako dobro posložen klub s odličnim uvjetima za rad. Ove godine pojačali su se dovođenjem pet novih igračica, a želja je da pokušamo izboriti nastup u Europi – kazao je Hrupec.

Ploiesti je prošle sezone bio osmi u Rumunjskoj, u play-offu je ispao u četvrtfinalu od kasnijeg doprvaka Baia Marea. Hrupec ističe da je prezadovoljan uvjetima te novi posao smatra velikim izazovom.

– Neke stvari u životu možeš birati, neke ne. Treba ići dalje, sve je to škola, prikupljanje iskustva i usvajanje novih znanja. Kao trenera će me to dodatno izgraditi, smatram da još puno toga mogu naučiti. Rumunjska liga je uz mađarsku vjerojatno najkvalitetnija ženska rukometna liga u Europi, a ako se ne varam, od hrvatskih trenera tamo je dosad radio samo Ivica Rimanić – zaključio je 40-godišnji Neven Hrupec.

Vijest o angažmanu novog trenera na stranicama Ploiestija // Foto: screenshot

čitam...