Drama na badnjak

NEVIĐENO Dvojici provalnika hrabro se oduprijela 82-godišnja baka: “Zgrabili su je, ali jednoga je dohvatila štakom”

Kako kažu iz PU varaždinske, policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

17:28h
0
Ubojstvo u Goli
Ilustracija (nema veze s događajem u tekstu) // Foto: Ivan Brkić

Badnjak iz noćne more proživjela je nedužna žena iz sela Županec u Varaždinskoj županiji. Kao što smo pisali, 82-godišnjakinji su usred noći, oko 1.45, banuli provalnici, fizički je napali i ukrali što su stigli, prije nego što su pobjegli.

Što se točno odvijalo te noći doznali smo od članova njene obitelji, koji su nas zamolili da zbog istrage ostanu anonimni (podaci poznati redakciji).

Noć uoči badnjaka, 23. na 24. prosinca, oko jedan u noći, baku koja živi sama i ima 82 godine probudili su glasovi na dvorištu. Budući da se vrlo teško kreće, samo uz pomoć dvije štake jer je bolesna, polako je izašla pred kuću vidjeti što se događa. U to vrijeme najmanje dvije osobe su razbile prozor s druge strane kuće i ušle unutra. Baka je to čula i počela vikati. Tad ju je osoba, izašavši iz kuće, zgrabila i rukom joj pokušala “poklopiti” usta ne bi li ju utišala – prepričava nam jedan od članova obitelji nesretne žene.

Iako bi većina nas i mlađih i jačih odustala i čekala da sve prođe, hrabra 82-godišnjakinja uzvratila je udarac, i to doslovno.

– Baka, iako stara i nemoćna, branila se srčano te je čak, smogavši snage, uspjela bandita udariti jednom štakom. Tada joj je zlotvor oteo štaku te ju nekoliko puta udario po ruci. Baka je pala na tlo, i dalje glasno zapomažući dok joj je propalica cijelo vrijeme prijetio da “ako se ne utiša, onda će tek vidjeti”. Tada ju je uhvatio i unio u kuću te posjeo na ležaj. U međuvremenu druga osoba je po kući radila rusvaj. Tad je ovaj još spazio lančić oko bakinog vrata te je i njega otrgnuo. Nakon toga su brzo otišli – kaže nam njena obitelj.

Baka se nekako pribrala te fiksnim telefonom nazvala susjede koji su zvali pomoć. Nakon svega, poznato je da su ukrali novac, nešto zlata i mobitel. Fizički napad bio je toliko jak da je 82-godišnjakinji ruka slomljena na dva mjesta i sada čeka operaciju.

– Više nije samostalna jer se ne može niti kretati niti obavljati osnovne potrebe – rekli su nam članovi obitelji.

Kako kažu iz PU varaždinske, policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

čitam...
Loading...