Prodao joj nekretninu ispod cijene

Partnerici Dražena Karlovčana mogla bi biti oduzeta ogromna svota novca

07:00h
0
Dražen Karlovčan // Foto: Arhiva
Dražen Karlovčan // Foto: Arhiva

Na raspravi je utvrđeno da je Karlovčan kao vlasnik Volana d.o.o. darovao nekretnine svojoj nevjenčanoj supruzi Mariji Salajpal.

Dražen Karlovčan, poznat javnosti po suđenju za izdavanje lažnih vozačkih dozvola i primanje mita kao direktor autoškole Volan, vodi i pravnu borbu zbog nezakonitog darovanja nekretnina svoje tvrtke. Na Županijskom sudu u Varaždinu proglašen je krivim, a o tom je slučaju u utorak održana rasprava na kojoj se razgovaralo o oduzimanju imovinske koristi njegovoj supruzi.

Na raspravi je utvrđeno da je Karlovčan kao vlasnik Volana d.o.o. darovao nekretnine svojoj nevjenčanoj supruzi Mariji Salajpal putem darovnog ugovora. Radilo se o stambeno-poslovnom objektu i livadi na Bjelovarskoj cesti u Koprivnici, za koje je u ugovoru naveo da vrijede 100.000 eura, iako je znao da je tržišna vrijednost barem tri puta veća. Također je navedeno da je bio svjestan financijskih teškoća u kojima se nalazila njegova tvrtka zbog dugovanja, no unatoč tome je dao nekretnine ispod realne tržišne cijene.

Nakon toga je Marija Salajpal uplatila na račun Volana d.o.o dovoljno novca samo za pokrivanje hipoteke, kredita, komunalnog priključka i režija, točnije 928.245 kuna. Budući da je tržišna vrijednost nekretnina iznosila 2.603.211 kuna, Marija Salajpal stekla je materijalnu dobit od čak 1.674.965 kuna.

Zbog toga, zastupnica javne optužbe iznijela je Sudu prijedlog da se u okviru presude Draženu Karlovčanu oduzme i imovinska korist Mariji Salajpal koju je stekla, odnosno novčani iznos od 526.350 kuna. Utvrđeno je da je joj je toliko novca ostalo nakon spomenute uplate Volanu d.o.o.

Rasprava o ovom slučaju nastavit će se 23. rujna, a bit će pozvana i Marija Salajpal.