prva hnl

Nevjerojatan poraz Slavena, Istra sve okrenula u zadnjih 10 minuta iz dva jako sporna jedanaesteraca

Istra je imala korner i uputila je udarac glavom, no onda se uključio VAR koji je dosudio prekršaj braniča Slavena nad igračom Istre. 

19:01h
0
Foto: Ivan Brkić

Prva HNL, Aldo Drosina, 17 sati i 5 minuta. Protivnik Istra 1961. Tako je izgledala nedjelja za nogometaše i stožer Slaven Belupa. Farmaceuti su stigli u Pulu motivirani postići što bolji rezultat, a bliže tom cilju došli su već u desetoj minuti kad je jednu kontru Glavčić pospremio s dvadesetak metara u sam kut Istre.

Spomenimo kako je Stipić bio bez kartoniranih Parackog i Krstanovića. Istra je u prvom poluvremenu kontrolirala loptu puno više nego Slaven koji je pak postavio čvrsti blok i čekao svoju priliku iz kontre i polukontre. S minimalnim vodstvom Koprivničanaca otišlo se na odmor.

Istra je u drugom dijelu susreta sve karte bacila u napad. Veliku šansu imala je Istra u 61. minuti nakon ubačaja sa strane, ali valja istaknuti fantastičnu obranu Ivana Filipovića. Ipak, Istra je došla do izjednačenja u 81. minuti. Istra je imala korner i uputila je udarac glavom, no onda se uključio VAR koji je dosudio prekršaj braniča Slavena nad igračom Istre.

Dugo je glavni sudac Pajač pregledavao snimku, a onda zaključio da je to penal. Jako čudna odluka, mora se priznati, dojam je da takvih kontakata kod kornera ima mali milijun. Špoljarić je bio izvođač te je zabio za 1-1.

Tu nije bio kraj. Igrala se 90. minuta kad je Pajač još jednom pokazao na bijelu točku, ovog puta nakon običnog duela Mlinara i Gržana. Ovog puta Pajač nije išao provjeriti ponovljenu snimku, a dojam je da kaznenog udarca nije ni bilo. Ponovno duel kakvih ima pregršt na utakmici. I opet je Špoljarić bio precizan, ovog puta za 2-1.

Čudno, jako čudno. Kad se pogleda, Istra je do pobjede došla iz dva, dojam je, nepostojeća jedanaesterca, dok Slaven nije uspio postići još jedan pogodak kako bi barem izjednačio. Veliku priliku imao je Iličić u 95. minuti, ali vratar Istre istaknuo se dobrom obranom.

U petak Slaven Belupo na svom stadionu dočekuje Varaždin.

Prva HNL, 17. kolo, 24. siječanj 2021., 17.05 sati

Istra 1961 – Slaven Belupo 2-1

čitam...