APSURDAN SLUČAJ

NEVJEROJATNO Da bi joj iz kuće istjerali vraga, starica prevarantima platila pet tisuća kuna!

Osumnjičenici su došli za nekoliko dana, tražeći još 5000 kuna zbog istjerivanja vraga iz kuće. Oštećena je, nažalost, pristala.

09:57h
0
Foto: Sanjin Bojić
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Nevjerojatan, pomalo apsurdan slučaj zabilježen je na području susjedne, Varaždinske županije. U izvješću Policijske uprave varaždinske stoji kako su policajci iz Policijske postaje Ivanec dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 52-godišnjakinjom. Sumnja se da su 19. siječnja pokrali 72-godišnjakinju. I to na kakav način!


Utvrđeno je kako je do oštećene starice došla 52-godišnjakinja s djetetom te zatražila novac kako bi joj iz kuće istjerala vraga. Vlasnica, 72-godišnjakinja, je povjerovala u bizarnu priču te joj dala nekoliko stotina kuna, a zatim je otišla u podrum i donijela joj još neke namirnice. Taj je trenutak 52-godišnjakinja iskoristila kako bi iz novčanika starice ukrala više od tisuću kuna.

Ali, tu nije kraj. Osumnjičenici su došli za nekoliko dana, tražeći još 5000 kuna zbog istjerivanja vraga iz kuće. Oštećena je, nažalost, pristala. Svi zajedno otišli su u grad kako bi 72-godišnjakinja podignula traženi novac. Srećom u nesreći, zbog problema s karticom u tome nije uspjela.

– Protiv osumnjičenih policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađe nadležnom državnom odvjetništvu – stoji u izvješću Policijske uprave varaždinske.

čitam...