Za njim tragaju šest dana

NEVJEROJATNO Kradljivac parfema u Križevcima policajcima pobjegao kroz prozor bjelovarskog zatvora

Prozor s kojeg je pobjegao, nalazi se iznad dvorišta bjelovarskog zatvora. Tako bi da nije dovoljno skočio, završio u zatvoru, a tamo će i ići ako ga policija pronađe, jer se lopov vješto skriva već šest dana. 

19:55h
0
Prozor se nalazi gore desno // Foto: Matija Gudlin

Već šest dana policija traga za muškarcem (24) koji je na banalan način pobjegao iz bjelovarskog zatvora.


Riječ je o mladiću o kojem smo pisali prije nekoliko dana, a s prijateljem je u križevačkom Mulleru krao parfeme, navodno vrijedne 14 tisuća kuna.

Kako smo već pisali, mladić je na bjelovarski sud priveden 30. rujna. Sutkinja mu je odredila mjesec dana istražnog zatvora, a on je odmah potom pitao policajce može li na WC.

Nakon što je ušao unutra, uočio je da na prozoru nema rešetke, te je odmah vidio svoju priliku i pobjegao kroz prozor, dok su ga policajci čekali pred vratima. Kad su shvatili da ga dugo nema, on je već dao petama vjetra.

Visoki zidovi, bodljikava žica i nebo // Foto: Matija Gudlin

Ravnateljstvo policije potvrdilo je Hini da je za bjeguncem raspisana tjeralica te da se za njim intenzivno traga. Kako piše vecernji.hr, na bjelovarskom sudu kažu da je muškarac u trenutku bijega bio u ingerenciji policije jer se još čekala izrada rješenja o istražnom zatvoru, dok u bjelovarskoj policiji kažu da nisu odgovorni jer se radi o neadekvatnim prostorijama za osobe lišene slobode. No policajcima je ipak izrečena opomena.

Inače je bjelovarski Županijski sud u istoj zgradi kao i Bjelovarski zatvor, a kako piše bjelovar.live, prozor s kojeg je pobjegao, nalazi se iznad dvorišta bjelovarskog zatvora. Tako bi da nije dovoljno skočio, završio u zatvoru, a tamo će i ići ako ga policija pronađe, jer se lopov vješto skriva već šest dana.

Bjelovar.live također navodi da je mladić gotovo sigurno za bijeg iskoristio plinsku cijev koja mu je pomogla da izbjegne visoki zid zatvorskog dvorišta nakon čega se do tla, odnosno slobode vjerojatno spustio gromobranom.

čitam...