višestruka prijevara

NEVJEROJATNO Ludbrežanka (63) nasjela na niz prevara putem Facebooka i ‘Afganistancu’ i ‘vidovnjakinji’ uplatila preko 30 tisuća kuna

Žena je nasjela na njegovu priču te je, misleći da će on tako izaći iz baze, putem osobnog bankovnog računa uplatila na jedan račun tri tisuće eura.  Nakon toga je on blokirao daljnju komunikaciju putem društvene mreže.

10:55h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu žene iz Ludbrega starosti 63 godine, koja je nekoliko puta nasjela na prevare putem društvenih mreža.


Prema prijavi, nju je putem društvene mreže, 28. lipnja, kontaktirala nepoznata muška osoba koja se predstavila kao zaposlenik jedne međunarodne organizacije stacioniran u Afganistanu. Nepoznata je osoba od žene tražila financijsku pomoć u vezi izlaska iz baze u cilju ostvarivanje zajedničke veze.

Žena je nasjela na njegovu priču te je, misleći da će on tako izaći iz baze, putem osobnog bankovnog računa uplatila na jedan račun tri tisuće eura.

Nakon toga je on blokirao daljnju komunikaciju putem društvene mreže.

Također je prijavila da je ponovno, 26. srpnja, putem društvene mreže stupila u kontakt s osobom koja se predstavila kao vidovnjakinja.

Ona joj je obećala da će joj riješiti problem koji joj se dogodio, ukoliko uplati iznos od 200 eura.

Gospođa je ponovo nasjela te je iznos i uplatila, nakon čega je vidovnjakinja tražila još jednu uplatu od nekoliko stotina eura kako bi se u potpunosti riješio problem i ona je ponovo uplatila.

Nakon toga je na tom profilu društvene mreže obaviještena da je prevarena.

Visina materijalne štete procjenjuje se na tridesetak tisuća kuna, a policijski službenici utvrđuju sve činjenice i poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

čitam...