14 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Problemi na prometnici

Nezadovoljna vozačica: Ovo je noćna mora, zatvorili su cestu kroz cijeli Glogovac, a rade samo na nogostupu, zamjenik Sršek: Sve je po planu, treba malo strpljenja
N

Zašto su semafori i dalje postavljeni, iako se radovi odvijaju na nogostupu, pitali smo zamjenika načelnika Općine Koprivnički Bregi, Stjepana Sršeka.

Ne propustite

Jedna nam se čitateljica požalila na trenutne radove na cesti, odnosno, kako ona naglašava, na nogostupu u Glogovcu.

Podsjetimo, u tijeku su radovi na izgradnji pješačko-biciklističke staze u Glogovcu, na dionici uz Podravsku magistralu od Štaglinca do Borovljana, na području Općine Koprivnički Bregi. Riječ je o najvećoj ovogodišnjoj investiciji u toj podravskoj općini, kojoj je vrijednost 2,2 milijuna kuna. Kako je riječ o zahvatu uz državnu prometnicu, Hrvatske ceste ga sufinanciraju s čak 1,8 milijuna kuna. Ostatak financira sama Općina.

– Naime, ti radovi počeli su još u ljeti u šestom mjesecu. Situacija je takva da radnici zatvaraju jedan prometni trak i promet se regulira semaforima, a budući da se radovi odvijaju na nogostupu, a ne na prometnici, pitanje je da li je uopće potrebno zatvarati cestu i to na cijeloj dužini od početka do kraja Glogovca, a bitno je napomenuti da se ne radi na cijeloj dužini – priupitala je čitateljica.

Zašto su semafori i dalje postavljeni, iako se radovi odvijaju na nogostupu, pitali smo zamjenika načelnika Općine Koprivnički Bregi, Stjepana Sršeka.

– Radovi se privode kraju, 23. listopada trebalo biti biti dovršeno postolje za asfaltiranje, a do 15. studenog sve mora biti kompletno završeno, semafori će biti još jedno vrijeme postavljeni, cjelokupno asfaltiranje mora biti osigurano – rekao je zamjenik.

Također je naglasila da se svo ovo vrijeme stvaraju kolone automobila i kamiona i do jedan kilometar.

Photo: čitateljica

– Budući da putujem svaki dan i vidim da se isti takvi radovi odvijaju u Virju i Novigradu Podravskom, a bez ikakvog zatvaranja prometnice, smatram da i ovdje ne bi trebalo na taj način regulirati promet već pustiti da se normalno odvija. Mi koji putujemo svaki dan i svaki dan čekamo po pola sata da bi prošli semafor već smo pomalo nervozni. Pitala bih nadležne, bi li tko bi mogao ovu situaciju riješiti u korist nas vozača koji prolazimo tom relacijom svaki dan, na način da se ova noćna mora već jednom završi, jer koliko imam priliku vidjeti s ovakvim tempom rada nogostup neće biti gotov do iduće godine – konstatirala je naša čitateljica.

Zamjeniku načelnika spomenuli smo konkretne primjere radova u Virju i Novigradu Podravskom, koje je navela i sama čitateljica koja se pita kako kako se na tim relacijama, kako sama kaže, sve normalno odvija.

– Mi imamo drugačiju situaciju, kod nas je to malo teže, radovi se sada provode uz sam rubni dio ceste, rade se slivnici, kopa se, a da bi osigurali sigurne uvjete za izvođenje radova, semafori su i dalje postavljeni. Sve ide po propisima i dogovoru sa Hrvatskim cestama – rekao je Stjepan Sršek.

Kako sam zamjenik načelnika kaže, stanovnici i svi drugi putnici koji prolaze tom dionicom trebali bi se strpiti još nekoliko dana, čim se povuče asfalt do rubnjaka, a onda će biti će sve puno lakše što se tiče prometovanja jer tek će onda preostati samo radovi na dovršenju staze.

– Ako će biti dobro vrijeme, do kraja mjeseca radovi asfaltiranja će biti gotovi, tako nam je obećano od izvođača radova Komfort d.o.o., a cjelokupni radovi će biti gotovi 15. studenog. Radovi ne kasne, sve ide po planu – za kraj je rekao Stjepan Sršek.

Photo: čitateljica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert

FOTO/VIDEO Pred mnogobrojnom publikom bend Davora Švarca ponovno je zasvirao

Sinoć u klubu Nautilus održan je koncert benda Davora Švarca! Davor se glazbom bavi od malena, a prvi bend imao...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti