Problemi na prometnici

Nezadovoljna vozačica: Ovo je noćna mora, zatvorili su cestu kroz cijeli Glogovac, a rade samo na nogostupu, zamjenik Sršek: Sve je po planu, treba malo strpljenja

Zašto su semafori i dalje postavljeni, iako se radovi odvijaju na nogostupu, pitali smo zamjenika načelnika Općine Koprivnički Bregi, Stjepana Sršeka.

19:00h
0
Photo: čitateljica

Jedna nam se čitateljica požalila na trenutne radove na cesti, odnosno, kako ona naglašava, na nogostupu u Glogovcu.

Podsjetimo, u tijeku su radovi na izgradnji pješačko-biciklističke staze u Glogovcu, na dionici uz Podravsku magistralu od Štaglinca do Borovljana, na području Općine Koprivnički Bregi. Riječ je o najvećoj ovogodišnjoj investiciji u toj podravskoj općini, kojoj je vrijednost 2,2 milijuna kuna. Kako je riječ o zahvatu uz državnu prometnicu, Hrvatske ceste ga sufinanciraju s čak 1,8 milijuna kuna. Ostatak financira sama Općina.

– Naime, ti radovi počeli su još u ljeti u šestom mjesecu. Situacija je takva da radnici zatvaraju jedan prometni trak i promet se regulira semaforima, a budući da se radovi odvijaju na nogostupu, a ne na prometnici, pitanje je da li je uopće potrebno zatvarati cestu i to na cijeloj dužini od početka do kraja Glogovca, a bitno je napomenuti da se ne radi na cijeloj dužini – priupitala je čitateljica.

Zašto su semafori i dalje postavljeni, iako se radovi odvijaju na nogostupu, pitali smo zamjenika načelnika Općine Koprivnički Bregi, Stjepana Sršeka.

– Radovi se privode kraju, 23. listopada trebalo biti biti dovršeno postolje za asfaltiranje, a do 15. studenog sve mora biti kompletno završeno, semafori će biti još jedno vrijeme postavljeni, cjelokupno asfaltiranje mora biti osigurano – rekao je zamjenik.

Također je naglasila da se svo ovo vrijeme stvaraju kolone automobila i kamiona i do jedan kilometar.

Photo: čitateljica

– Budući da putujem svaki dan i vidim da se isti takvi radovi odvijaju u Virju i Novigradu Podravskom, a bez ikakvog zatvaranja prometnice, smatram da i ovdje ne bi trebalo na taj način regulirati promet već pustiti da se normalno odvija. Mi koji putujemo svaki dan i svaki dan čekamo po pola sata da bi prošli semafor već smo pomalo nervozni. Pitala bih nadležne, bi li tko bi mogao ovu situaciju riješiti u korist nas vozača koji prolazimo tom relacijom svaki dan, na način da se ova noćna mora već jednom završi, jer koliko imam priliku vidjeti s ovakvim tempom rada nogostup neće biti gotov do iduće godine – konstatirala je naša čitateljica.

Zamjeniku načelnika spomenuli smo konkretne primjere radova u Virju i Novigradu Podravskom, koje je navela i sama čitateljica koja se pita kako kako se na tim relacijama, kako sama kaže, sve normalno odvija.

– Mi imamo drugačiju situaciju, kod nas je to malo teže, radovi se sada provode uz sam rubni dio ceste, rade se slivnici, kopa se, a da bi osigurali sigurne uvjete za izvođenje radova, semafori su i dalje postavljeni. Sve ide po propisima i dogovoru sa Hrvatskim cestama – rekao je Stjepan Sršek.

Kako sam zamjenik načelnika kaže, stanovnici i svi drugi putnici koji prolaze tom dionicom trebali bi se strpiti još nekoliko dana, čim se povuče asfalt do rubnjaka, a onda će biti će sve puno lakše što se tiče prometovanja jer tek će onda preostati samo radovi na dovršenju staze.

– Ako će biti dobro vrijeme, do kraja mjeseca radovi asfaltiranja će biti gotovi, tako nam je obećano od izvođača radova Komfort d.o.o., a cjelokupni radovi će biti gotovi 15. studenog. Radovi ne kasne, sve ide po planu – za kraj je rekao Stjepan Sršek.

Photo: čitateljica

čitam...
Loading...