Užas u susjedstvu

NEZAMISLIVO Otac monstrum silovao svoje tri kćeri s teškoćama u razvoju, mora im platiti stotine tisuća kuna odštete

Sve što im se dogodilo na najteži mogući način ugrozili su im čast, ugled i dostojanstvo, što će ih, zaključio je psihijatar, pratiti cijeli život.

12:30h
0
an unrecognizable person girl depressed child hair depression despair sad alone caucasian cry crying t ywZBPW
Ilustracija // Twenty20

Otac monstrum iz jednog međimurskog sela osuđen je 2016. godine na Županijskom sudu u Varaždinu na 17 godina zatvora, što je potvrdio i Vrhovni sud. Od 2008. do 2015. u više navrata spolno je iskoristio svoje kćeri mlađe od 15 godina koje školu zbog teškoća u razvoju pohađaju po prilagođenom programu.

Općinski sud u Čakovcu presudio je i da mora isplatiti 300.000 prvoj, 280.000 drugoj i 310.000 kuna odštete trećoj, ukupno 890.000 kuna nakon što su kćeri podnijele tužbe, piše varazdinski.

Silovao bi ih i dirao u večernjim satima u kuhinji, spavaćoj i dječjoj sobi, zaprijetivši im da nikome ništa ne govore jer će ih istući. Psihijatar je opisao da su kaznena djela koje je otac počinio djelovale devastirajuće na njihov psihički integritet, tim više što je takvo ponašanje dolazilo od oca od kojeg se očekuje zaštitničko ponašanje.

– Takav događaj objektivno kod svakog djeteta rezultira trajnim i teškim psihičkim posljedicama koje su kod tužiteljica očito unatoč terapijskim nastojanjima koja se još uvijek provode. Tužiteljice su se školovale po prilagođenom programu i redovito su napredovale u skladu sa svojim mogućnostima, ali prije traumatskih događaja nisu manifestirale poremećaje u ponašanju. Kod sve tri tužiteljice od početka događaja dominirao je razarajući strah koji je poprimio i razmjere smrtnog straha, a što je rezultiralo formiranjem posttraumatskog stresnog poremećaja koji se manifestira još i danas – naveo je psihijatar.

Sve što im se dogodilo na najteži mogući način ugrozili su im čast, ugled i dostojanstvo, što će ih, zaključio je psihijatar, pratiti cijeli život, a za sobom povlačiti i intenzivnu duševnu bol. Navode iz presude potvrdila je i majka koja je rekla da ni jedna od kćeri više ne želi čuti za oca kojeg više za oca ni ne priznaju.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW