Strašan događaj u Kuzmincu

FOTO Nezapamćena tragedija potresla malo selo, Jela Gavran: Utopila se preslatka curica, nikad neću zaboraviti kako mi je veselo mahala svako jutro

U dvorištu obiteljske kuće nesretne djevojčice jutros je bilo mirno. Kod kuće nije bilo nikoga, samo su se mogli vidjeti zapaljeni lampaši na kućnom pragu. 

11:47h
0
Dvorište kuće gdje se utopila djevojčica // Foto: Sanjin Bojić

Nezapamćena tragedija potresla je Kuzminec, malo mjesto u sastavu Općine Rasinja. Kako je izvijestila PU Koprivničko-križevačka, jučer, oko 8.45, jednogodišnje dijete utopilo se u plastičnoj kanti.

Točnije, djevojčica je tijekom igre u obiteljskoj kući pomaknula poklopac kante u kojoj je bila voda. Zatim je izgubila ravnotežu, pala glavom u vodu i utopila se.

Prva u pomoć, nakon što je čula plač koji je dopirao iz kuće, priskočila je susjeda Jela Gavran. Kako je rekla, otac je bio na poslu, a majka sama s djecom kod kuće.

Susjeda Jela Gavran // Foto: Sanjin Bojić

– Bila sam vani to jutro i brala sam lješnjake. Odjednom sam čula grozan plač koji je dopirao iz njihove kuće i pas je baš jako lajao. Prvo sam mislila da je životinja ugrizla dijete pa sam brzo otrčala. Ušla sam u kuću i imala što vidjeti. Jadna majka je držala dijete na rukama, mahala s njim na sve strane, davala umjetno disanje. Na podu je bila voda. To nesretno dijete igralo se s vedricom vode i nastradalo – ispričala nam je potresena susjeda.

Upitala je majku djeteta što se dogodilo, ali bila je toliko u šoku da nije mogla govoriti. Na mjestu događaja bila je i hitna pomoć koja usprkos svojim naporima nije mogla napraviti ništa. Za djevojčicu je nažalost, već bilo kasno.

Zapaljeni lampaši u dvorištu kuće // Foto: Sanjin Bojić

– Moram vam reći da su oni jako dobri susjedi, ali i roditelji. Imaju još i dvogodišnjeg sinčića. A ta preslatka curica je nedavno baš proslavila prvi rođendan. Majka je, kad bi suprug otišao na posao, stavila djecu u kolica svako jutro i krenula u šetnju. Djevojčica mi je uvijek veselo mahala tom svojom malom ručicom, neću to nikada zaboraviti – kazala nam je Jela Gavran sa suzama u očima.

U dvorištu obiteljske kuće nesretne djevojčice jutros je bilo mirno. Kod kuće nije bilo nikoga, samo su se mogli vidjeti zapaljeni lampaši na kućnom pragu.

Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić

čitam...
Loading...