Lokalni izbori 2017.

Nezavisna kandidatkinja za načelnicu Ferdinandovca je Marina Vranić, a borit će se za povratak života u selo

Ferdinandovac je godinama zapušten u infrastrukturnom dijelu, pa ćemo pozornost posvetiti uređenju nerazvrstanih cesta, izgradnji kanalizacije i uređenju nogostupa, rekla je Marina Vranić.

09:42h
0
Marina Vranić // Foto: Matija Gudlin

U Ferdinandovcu je predstavljena nezavisna lista za Općinsko vijeće i nezavisna kandidatkinja za načelnicu Ferdinandovca Marina Vranić, 25-godišnja apsolventica ekonomije.


– Kao mlada osoba čiju kandidaturu ističe grupa birača koju predvodi Darko Marić, zalagat ću se, zajedno sa svojim zamjenikom Franjom Benkom i kandidatima za Vijeće za povratak života i ostanak mladih u našoj općini – rekla je kandidatkinja za načelnicu.

Osvrnula se na preduvjete tog kraja za razvijanje turističkih djelatnosti u vidu lova, ribolova, cikloturizma, seoskog turizma, s naglaskom na prezentiranju i razvoju turističke ponude za Regionalni park Mura – Drava.

– Ferdinandovac je smješten na najljepšem dijelu toka rijeke Drave koja je jedna od najočuvanijih europskih rijeka, što čini izvanrednu osnovu za razvoj seoskog turizma. Ferdinandovac je godinama zapušten u infrastrukturnom dijelu, pa ćemo pozornost posvetiti uređenju nerazvrstanih cesta, izgradnji kanalizacije i uređenju nogostupa. Također inzistirat ćemo da se u što kraćem roku sanira smetlište koje se nalazi gotovo u centru Ferdinandovca, te je izvor stalnih opasnosti za zdravlje ljudi- rekla je Marina Vranić.

Dodala je kako će ključne stvari biti potpore mladim obiteljima i rodiljama, obrazovanje i odgoj od predškolske do studentske dobi kroz sufinanciranje prijevoza učenika, nagrađivanje najboljih učenika i stipendiranje studenata, dok je prvi na listi za Općinsko vijeće Darko Marić istaknuo kako iz općine odlazi puno mladih ljudi.

– Planiramo voditi politiku konkurencije ideja, a ne konkurencije stranaka. Dobra ideja je dobra ideja bez obzira od koga dolazi, jer smatramo da smo premali da se stranački dijelimo. Općina Ferdinandovac sastoji se od dvaju naselja, Ferdinandovca i Brodića, te je godinama izložena propadanju u svakome smislu – rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, nezavisnim a je cilj potpomagati poljoprivredu i poljoprivrednike, a isto tako kroz turističke programe i sadržaje povezane s poljoprivredom, omogućiti što širem krugu ljudi da se zaposle u ovim djelatnostima.

Podršku Marini Vranić i nezavisnoj listi dao je i saborski zastupnik i kandidat za župana Željko Lacković.

– Vi ste uspjeli potaknuti ljude da se bave nezavisnom politikom i da se ne boje. Cijela vaša ekipa je primjer kako bi trebala izgledati komunalna politika i politika građana, gdje se rješavaju i najmanji problemi mještana. Važno je voditi brigu o svojem mjestu na način kao da je to vaše vlastito dvorište – kazao je Lacković.

Spomenuo je i Europsku Amazonu čije bi se ljepote mogle zaštititi i uključiti u turističku ponudu čime bi se stvorila nova radna mjesta te konstatirao kako Mađari s druge strane imaju nacionalni park oko Drave, pa nema razloga da ga nemamo i mi.

Zaključio je tvrdnjom kako bi Županija trebala brinuti o Ferdinandovcu.

– Županija isplaćuje ionako prevelike plaće tek kad dobije rentu, i ovisi o toj renti. Onaj dio rente koji stiže iz pojedine jedinice samouprave, mora se vratiti na ime investicije u mjesto iz kojega je i došla. Primjeri iz okolice govore da se mogu povući znatna sredstva za izgradnju škola i dvorana – napomenuo je Lacković te nadodao kako će Ferdinandovac doći u pozitivno razdoblje jer će se raditi kanalizacija, a u pripremi su i projekti čija je vrijednost 265 milijuna kuna.

čitam...