gradsko vijeće grada ludbrega

Nezavisni Horvat pitao zašto je Bilić izašao iz SDP-a, prekinuo ga predsjednik vijeća

Sjednica je započela u 17 sati aktualnim satom. I to vrlo živahno.

20:30h
0
Gradsko vijeće u Ludbregu // Foto: Ivan Balija
Goran Horvat za govornicom // Foto: Ivan Balija

Uz poštivanje epidemioloških mjera, obavezne maske i razmak, u vijećnici Centra za kulturu i informranje Dragutin Novak održana je 28. sjednica ludbreškog Gradskog vijeća.

Sjednica je započela aktualnim satom. I to žustro od samoga početka. Naime, nezavisni gradski vijećnik Goran Horvat postavio je pitanje gradonačelniku Biliću, jer je prije dva dana obznanio da se povlači sa svih funkcija u SDP-u, odnosno da napušta SDP koji ga je kandidirao kao kandidata za gradonačelnika u dva izborna ciklusa do sada, zanimalo ga je objašnjenje tog  njegovog poteza. Vijećnika Horvata prekinuo je predsjednik Gradskog vijeća Antun Šimić.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– To pitanje se ne odnosi ni na jednu od navedenih stavki koje imamo na aktualnom satu, prema tome ne mogu vam dozvoliti da postavite takvo pitanje, jer se ne radi uopće o javnom interesu – kazao je Šimić, na što je Horvat odgovorio da se radi o legalitetu Gradskog vijeća, što je Šimić opovrgnuo te mu zabranio da uopće postavi takvo pitanje, jer, kaže, nije u skladu s Poslovnikom koji govori o tome na što i zašto se mogu postaviti vijećnička pitanja.

– Vaše vijećničko pitanje nije u skladu s onime što piše u Poslovniku rada Gradskog vijeća. Inzistiram na tome – uporan je bio Šimić.

Gradsko vijeće u Ludbregu // Foto: Ivan Balija
Goran Horvat // Foto: Ivan Balija

– Ako se sramite svega što se događa zadnja dva dana, onda neću postavljati pitanja – rezolutno je odvratio Horvat.

Horvata je zanimalo i zašto je bila postavljena rampa i kamera na ulazu u Kuću sunca u Globočecu, koliko je stajala, tko je naručio i platio tu investiciju na privatnom posjedu bez suglasnosti vlasnika privatnih parcela. Iz Kuće sunca, kazao je, dobio je odgovor da niti su oni to naručili niti platili i da se sva pitanja usmjere prema gradonačelniku. Horvata je zanimlo zašto je utrošeno 20.000 kuna novaca građana, ako to nitko nije naručio i zbog čega investitor uzurpira privatni posjed i narušava privatnost mještana.

Predsjednik vijeća A. Šimić je odgovorio da će se odgovoriti pismenim putem na što je Horvat odvratio da se počinitelji opet srame, kaže, svog čina. Rasprava kojom su otvorili vijeće ovime je završila.

Gradsko vijeće u Ludbregu // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...