Skup podrške

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Mario Rajn predstavio građansku inicijativu Volim Križevce

09:18h
0
Mario Rajn // FOTO: osobna arhiva

U subotu se u večernjim satima na Facebooku pojavila stranica www.facebook.com/volimkrizevce koju je u prvih 24 sata od pokretanja podržalo više od tisuću Križevčanki i Križevčana.

Riječ je građanskoj inicijativi koja se okupila oko Marija Rajna, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Križevaca. Rajn je u subotu 28. siječnja održao skup potpore gdje je osim Facebook stranice inicijative predstavio i glavne smjernice svog izbornog programa.

– Kroz rad devet stručnih skupina i ankete provedene među građanima, detektirali smo tri glavna područja i problema s kojima se najprije namjeravamo baviti. Riječ je o novim radnim mjestima, razvoju gradske infrastrukture, poput prometnica, komunalija i građevinskih zona za mlade obitelji, te osuvremenjivanju gradskih manifestacija – istaknuo je kandidat za križevačkog gradonačelnika pred stotinjak okupljenih simpatizera.

Građanska inicijativa Volim Križevce

Volim Križevce je građanska inicijativa koja okuplja građanke i građane sa željom za zajedničkim pronalaskom rješenja za boljitak i razvoj grada, ali to je ujedno i šira komunikacijska platforma s kojom se želi izravno izravno komunicirati te osluškivati potrebe građana.

Uz potporu najbližih suradnika poput Danijela Šaška s kojima kreće u borbu na lokalne izbore, Rajn se zahvalio svima na dolasku uz riječi kako nudi nova i neokaljana lica te odmak od dosadašnjih politika.

Mario Rajn // FOTO: osobna arhiva

– Kao nezavisna lista građana i isključivo nezavisni kandidati, mi želimo javno služiti građanima Križevaca. Ne zanosimo se riječima poput vlasti i vladavine, ljudi koji danas stoje pred vama neovisni su i samostalni, a takvi će i ostati. Vrijeme je da probudimo Grad – zaključio je Rajn, inače matematičar po struci i zaposlenik u privatnoj križevačkoj tvrtki.

Inicijativa je već krenula u promociju svog djelovanja, a prva konkretna objava na Facebooku odnosi se na problem križevačkog kina koji godinama zjapi prazan, a gradska vlast kontinuirano raspisuje javne natječaje za prodaju te nekretnine iako se kupac ne nazire.

čitam...
Loading...