Nezavisni o gradskim slabostima

Nezavisni Maričić: Pomjeranjem i mešetarenjem točke dnevnog reda o Komunalcu, sve se nastojalo razvodniti, da bi što umorniji pratili menadžere Komunalca

Maričić je nadodao kako za zgradu Peveca imaju rješenje i da će ga uskoro prezentirati. Ukratko je rekao da bi se dalo riješiti, ali to zahtjeva gradonačelnika koji će lupiti šakom o stol te sinergijsko djelovanje sa županijom.

18:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na današnjoj konferenciji za medije, nezavisni koprivnički vijećnik Miodrag Maričić osvrnuo se na sjednicu koja se održala u utorak kao i na način na koji je vođena.

– Vidljivo je bilo kako se pomjeranjem i mešetarenjem same točke dnevnog reda o Komunalcu sve to nastojalo maksimalno razvodniti. To je svojevrsno silovanje demokracije i demokratskog načela jer su desetorica vijećnika potpisala da žele zasebnu sjednicu, a to im se nije omogućilo jer im se sama točka pomjerila na broj četiri ili pet, kako bi što umorniji pokušali pratiti ono što su menadžeri Komunalca prezentirali – rekao je Maričić.

Marić se osvrnuo na pitanje smeća i Piškornice te je rekao da je Grad sklopio ugovor o povlaštenom odlaganju smeća na neodređeni period i to u vrijednosti od oko 17 milijuna kuna.

– Smatramo da je problem Komunalca sama skupština koja posredno dirigira što i kako će se odvijati. Skupštinu čini gradonačelnik sam i u tome je problem – zaključio je Maričić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Maričić je nadodao kako za zgradu Peveca imaju rješenje i da će ga prezentirati. Ukratko je rekao da bi se dalo riješiti, ali to zahtjeva gradonačelnika koji će lupiti šakom o stol te sinergijsko djelovanje sa županijom.

Predložio je da se zgrada Peveca prenamijeni u Obrtničku ili čak i za Srednju školu pa bi se samim time stara zgrada srednje škole oslobodila i jedna do dvije osnovne škole bi automatski prošle na jednosmjensku nastavu.

Što se tiče povećanja cijena, prije svega za vodu, Marijan Šiško komentirao je da gradske tvrtke funkcioniraju kao privatne onda ne bi imale probleme. Uprave bi radile bez pritisaka te bi bile organizirane racionalnije, što bi rezultiralo jeftinijim uslugama koje nude pa ne bih trebalo povećavati cijene.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Tako Koprivničke vode nisu imale nikakvog razloga dizati cijene vode jer su prošlu godinu poslovale s pozitivnim rezultatom od otprilike 500 000 kuna. Nekorektno je uspoređivati cijene vode s ostalim gradovima jer eksploatacije vode su vrlo različiti od grada do grada. Koprivnica je po troškovima eksploatacije u povoljnom položaju – objasnio je Šiško.

Dodao je da je pročistač otpadnih voda otplaćen, da KC vode investicije mogu realizirati kroz aglomeraciju što je naveo da je dodatni razlog da se ne povećava cijena vode. Rekao je kako su KC vode trebale sniziti staru cijenu vode jer gradske tvrtke ne trebaju sticati veće profite te je dovoljno da posluju na pozitivnoj nuli.

čitam...