sjednica

Nezavisni županijski vijećnici o izvansudskoj nagodbi Županije i RH: ‘To je „božićni poklon Korena“ državnom proračunu’, Koren: Ovo je uspjeh

Online sjednica Županijske skupštine počela je u 14 sati, a jedina točka na dnevnom redu upravo je izglasavanje o sklapanju izvansudske nagodbe.  

09:50h
0
Foto: Sanjin Bojić

Klub nezavisnih vijećnika Županijske skupštine protivi se sklapanju izvansudske nagodbe s RH u vezi nepodmirenih dugovanja države vezanih za otplatu izgradnje koprivničke Gimnazije. To su poručili putem priopćenja koje potpisuje Željko Lacković, predsjednik Kluba.

Prenosimo ga u cijelosti:

– Klub nezavisnih vijećnika Županijske skupštine najoštrije se protivi sklapanju izvansudske nagodbe s Republikom Hrvatskom kojom će se oštetiti Proračun KKŽ za iznos od 1.926.021,88 kuna na ime oproštenih zakonskih zateznih kamata i parničnih troškova dosuđenih presudama protiv Republike Hrvatske.

Nedopustivo je da se u odluci čije se donošenje predlaže ne navodi iznos za koji će se oštetiti županija, a niti se navodi što predstavlja protuuslugu Republike Hrvatske u izvansudskoj nagodbi obzirom da se nagodbe sklapaju na principu obostranog djelomičnog odustanka od prvotnih zahtjeva. Ukoliko se RH u ovoj nagodbi ničega ne odriče onda je ispravno nazvati ovu odluku i izvan sudsku nagodbu pravim imenom: „božićni poklon Korena“ državnom proračunu RH od 1,9 mil. kuna – stoji u priopćenju.

Priupitali smo i župana Darka Korena za komentar na prozivke.

– To je uspjeh naše administracije koja je uspjela privesti sve kraju i dogovoriti naplatu. Gospodin Lacković u svemu prepoznaje priliku za neku svoju kampanju. Župan Čačić je pod istim uvjetima potpisao nagodbu, a on to, koliko ga svi poznajemo, ne bi učinio da to nije u redu. 9,2 milijuna kuna su značajna sredstva, od kojih ćemo sigurno nešto uložiti i u Đurđevac – poručio je župan Koren.

 

Grad Koprivnica i Županija izvansudskom nagodbom dobit će tražene milijune od države za gradnju koprivničke Gimnazije