epidemija

Nikad veći broj zaraženih u županiji, a još nisu ni pristigli svi nalazi!

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne.

09:50h
0
testing sample science doctor nurse scientist coronavirus covid covid  virus ppe test tube t JoVgAO
Ilustracija // twenty20

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je nikad veći broj zaraženih osoba koronavirusom. Potvrđeno je 79 novih slučajeva bolesti, a dio nalaza još se očekuje. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Naglašavaju kako se sada nalazi čekaju i do 48 sati, sve zbog velikog broja pristiglih nalaza u Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i HZJZ.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 236 slučajeva bolesti COVID-19, a 31 osoba je ozdravila. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 663 slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Također, epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

Podsjećamo i na epidemiološke preporuke povodom nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana, molimo građane za razumijevanje i suradnju te STROGO pridržavanje svih mjera. Na grobljima su osigurana dezinfekcijska sredstva, kako na ulazu, tako i na drugim prikladnim mjestima, a obvezno je korištenje zaštitnih maski na otvorenom zbog očekivano povećanog broja ljudi. Također, bit će organizirane ophodarske službe u smislu COVID redara, koji će kontrolirati pridržavaju li se građani mjera.

Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenome Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske.