Presuda

Nikola Todorović zbog pokušaja ubojstva pucanjem žrtvi u glavu dobio dvije godine zatvora

Todoriović je repetirao i ispalio metak u zemlju, a kada je ponovno uperio pištolj u Vargu, ovaj je skočio sa traktora i uhvatio ga za ruku u kojoj je držao pištolj.

09:58h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva
Ilustracija // Foto: Arhiva

Nikola Todorović osuđen je na Županijskom sudu u Varaždinu na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Mladena Varge.

Todorović je okrivljen što je 18. svibnja 2015. oko 15.20 u poljskom predjelu Plužiščak pokraj Gabajeve Grede uperio pištolj Vargi u glavu, koji je bio na traktoru i prskao njivu, i pritisnuo obarač, no pištolj nije opalio. Todoriović je repetirao i ispalio metak u zemlju, a kada je ponovno uperio pištolj u Vargu, ovaj je skočio sa traktora i uhvatio ga za ruku u kojoj je držao pištolj.

U tom naguravanju ipak je uspio ispaliti hitac u glavu Varginu glavu, zbog čega je ovaj zadobio tešku ozljedu lica s prijelomom alveolarnog grebena gornje čeljusti. Varga je počeo bježati od njega, naišao je na Zorana Imbriovčana, koji ga je okrvavljenog povezao na traktoru, a Mladen Međimorec ga je zatim odveo u koprivničku bolnicu.

Do nemilog događaja navodno je došlo nakon što je Varga optužio Todorovića da krade po tuđim njivama te mu je uputio oštre riječi i psovke, a Todorović se kasnije vratio do njega s pištoljem i napao ga.

Na temelju toga Todoroviću je određena kazna od dvije godine zatvora, u što mu se uračunava i vrijeme tijekom kojeg je bio lišen slobode u istražnom zatvoru, od 19. svibnja 2015. do 3. rujna 2015. Također mu se oduzima pištolj, upućuje ga se na parnicu zbog oštetnog zahtjeva u iznosu od 45 tisuća eura i traži ga se da podmiri troškove postupka od 31.655,50 kuna.

Todorović je oslobođen po točki optužnice prema kojoj je nezakonito posjedovao dvije lovačke puške, pištolj i municiju.


Loading...