treća hnl sjever

Nikola Tuba nezadovoljan Podravčevom jeseni: Vrijedimo više nego što tablica kazuje, prosipali smo bodove gdje nismo smjeli

Kako je jesen odmicala, tako je zdravstveni karton ekipe bio sve deblji. Posebno se to vidi na posljednja dva jesenska rezultata, porazu u Virovitici 5-0, te porazu u Cvetkovcu s čak 10-0. Rezultat je to koji se ne viđa ni u puno nižim ligama.

16:00h
0
Foto: Jurica Karan

NIsam zadovoljan polusezonom – prve su riječi koje nam je uputio Nikola Tuba, igrač Podravca iz Virja. Njegov klub završio je jesen na devetom mjestu Treće HNL Sjever s 13 osvojenih bodova. A sudeći prema početku činilo se da bi moglo biti puno bolje. Prvo su slomili Papuk u gostima, zatim su remizirali s Viroviticom doma, te pobijedili Tehničar čime su nakon tri kola bili prvi.

– Nisam zadovoljan polusezonom posebno zbog toga što je ulazak bio jako dobar. Tu smo vidjeli da možemo igrati “al pari” sa svima, a kasnije smo prosipali bodove gdje nismo smjeli. Mislim da ova ekipa vrijedi više od toga što stanje na tablici pokazuje pa se nadam da ćemo na proljeće napredovati – govori Tube, veznjak stigao ljetos iz Koprivnice, igrač koji je igrao i za mladu reprezentaciju Hrvatske.

Nakon tri sjajna uvodna kola uslijedili su porazi od Ludbrega, Bjelovara, Poleta, Varteksa, Križevaca i ispadanje iz Kupa od Tehnika-Koprivnice.

– Dosta su nas na našem putu poljuljale ozljede, kako mene tako i mojih suigrača, zbog toga je važno da zimske pripreme prođemo kako se spada, da ozljeda bude što manje. Uklopio sam se odlično jer su dečki prava klapa, a većinu sam poznavao od prije – izjavio je.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Kako je jesen odmicala, tako je zdravstveni karton ekipe bio sve deblji. Posebno se to vidi na posljednja dva jesenska rezultata, porazu u Virovitici 5-0, te porazu u Cvetkovcu s čak 10-0. Rezultat je to koji se ne viđa ni u puno nižim ligama. Ipak, kad pogledate zapisnik možete vidjeti da su u Virovci u Cvetkovcu igrali s puno mladih, neafirmiranih igrača, a na klupi su bili vratar i ozlijeđeni Kovačić. Jedini ‘raspoloživi’ igrač na klupi bio je vratar Vlašiček koji nije znao hoće li na gol ili u igru, ako će biti potrebna zamjena.

Srećom, sezona je tek na pola puta te upravo teče pauza i slijedi zimski prijelazni rok u kojem se momčad može oporaviti i pojačati. Takva je i želja veznjaka Tube, inače Molvarca.

– Neka naša očekivanja unutar ekipe su da se popnemo koje mjesto na tablici i da ozljede svedemo na minimum. Osobno ostajem u klubu, a mislim da će i ostali suigrači ostati te da će možda doći pokoje pojačanje – zaključio je.

čitam...