GLAVNA SNAGA EKIPE

Nina Ferić, najbolja sportašica Pitomače i bivša igračica Lokomotive, obrazovanje je stavila ispred rukometa, ali i dalje sanja profesionalizam

Teško joj je izdvojiti samo jedan trenutak jer svaki pogodak, svaka pobjeda i veselje imaju svoju čar.

16:00h
0
IMG
Nina Ferić, najbolja sportašica Pitomače u 2019. godini // Foto: Ivan Bedeković (icv.hr)

Tradicionalno, početak godine vrijeme je proglašavanja najboljih sportašica i sportaša u razdoblju iza nas. Isto je učinila Sportska zajednica općine Pitomača proglasivši Ninu Ferić najboljom sportašicom u 2019. godini.

– Iznenađena sam, vrlo mi je drago. Iskreno, malo sam sumnjala da ću dobiti ovu nagradu zbog čestih pohvala nakon utakmica – započinje Nina, dodavši kako su ranije u njezine ruke stizala slična priznanja, poput onih za najbolju na raznim turnirima.

Saževši svoju karijeru, kaže kako se rukometom bavi od pete godina. Do danas, promijenila je dva kluba – ŽRK Pitomaču ŽRK Lokomotivu. Pritom joj je, kaže, teško izdvojiti samo jedan trenutak jer svaki pogodak, svaka pobjeda i veselje imaju svoju čar.

– U Lokomotivi sam bila pune četiri godine zbog školovanja i ljubavi prema rukometu. Igrala sam s 1998. godištem, a treninge odrađivala kako sa svojom, tako ponekad i s prvom ekipom. Imam lijepe uspomene i dobra iskustva. Svaka utakmica ima svoju čar i na svoj način je posebna. Ne mogu izdvojiti samo jedan trenutak – prepričava Nina, otkrivši kako zasad priliku za napredak nije iskoristila zbog zdravstvenih problema.

Danas je studentica na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu u Zagrebu. Međutim, naglašava kako postavljanje obrazovanja na prvo mjesto i prelazak u Pitomaču ne znači da više ne razmišlja o profesionalnoj karijeri.

– U trenutku kada sam se vratila u Pitomaču, oba kluba (Pitomača i Lokomotiva, op. a.) igrala su u Prvoj HRL za žene, tada sam bila samo na posudbi. Nakon toga došao je period u kojemu ni sama nisam znala što staviti kao prioritet – rukomet ili obrazovanje. Prestala sam na par mjeseci, a nakon toga dobila poziv iz Pitomače i pitanje želim li ponovno zaigrati za njih. Naravno, poziv je stigao kada su otišli u nižu ligu, što se dogodilo samo zbog odlaska većine mladih igračica na fakultet. Nije mi to predstavljalo nikakav problem, odlučila sam pomoći koliko mogu – govori Pitomačanka.

I tako se danas nalaze na trećem mjestu Druge HRL Sjever sa 17 bodova, odnosno osam pobjeda, jednim neriješenim rezultatom i dvama porazima. Vodeća Zelina ima tri boda više.

– Zadovoljna sam, ali smatram da se uvijek može bolje. S obzirom na to koliko rijetko treniramo zajedno, rezultati su i više nego odlični. Po tome se vidi individualna kvaliteta svake igračice – smatra Nina, zaključivši priču kako o budućnosti ne voli previše razmišljati, ali je važno kako joj zasad sve ide od ruke.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW