Službeno

Njemački RWE sutra preuzima koprivnički plinski biznis

Potpisivanjem strateškog sporazuma i dolaskom novog investitora planirana su ulaganja kojima se mogućnost rasta i razvoja gospodarstva povećava. Riječ je partnerstvu kojim će se gospodarskim subjektima koji posluju u gradu osigurati konkurentna cijena energenata, navode iz Grada.

12:05h
0
Komunalac // Foto: Matija Gudlin

Predstavnici njemačkog plinskog magnata RWE, sutra, u utorak, u koprivničkoj gradskoj vijećnici potpisat će ugovor o preuzimanju Koprivnica plina.

Ugovor je početak strateškog partnerstva u plinskom poslovanju između RWE-a i Grada Koprivnice.

– Potpisivanjem strateškog sporazuma i dolaskom novog investitora planirana su ulaganja kojima se mogućnost rasta i razvoja gospodarstva povećava. Riječ je partnerstvu kojim će se gospodarskim subjektima koji posluju u gradu osigurati konkurentna cijena energenata. Također planirana su ulaganja u ostale razvojne projekte koji se nadovezuju na osiguravanje kvalitete života u gradu Koprivnici – navode iz Grada.

Koliko će RWE izdvojiti za KC plin, za sada nisu željeli govoriti, a kako je već najavila Maja Hleb, šefica Komulanca, građani mogu očekivati manje račune za plin.

– Realno je za očekivati da će cijene biti niže, iako one nisu dio paketa odnosno uvjeta, kako one proizlaze iz odnosa na tržištu. Komunalac više neće morati kupovati plin u konkurenciji s velikim tvrtkama, jer im kao takav nije mogao konkurirati, nego će strateški partner biti dovoljno snažan konkurirati ostalim velikim opskrbljivačima – rekla nam je ona prošle godine.

Ujedno, liberalizacijom tržišta plina građani će sami moći birati koja će ih tvrtka opskrbljivati ovim energentom.

čitam...
Loading...