Njemački veleposlanik na izletu u Koprivnici

16:58h
0
foto: Zoran Stupar

Djelatnici njemačkog veleposlanstva u Hrvatskoj, predvođeni veleposlanikom Berndom Fischerom, danas su došli na izlet u Koprivnicu. Kako nam je rekao glasnogovornik, djelatnici veleposlanstva svake godine idu na jednodnevni izlet u neko od hrvatskih mjesta, a ove godine je izbor pao upravo na naš grad.

Gradonačelnik Mršić zahvalio im je na dolasku i naglasio kako Hrvatska i Koprivnica imaju cijeli niz poveznica sa Njemačkom, a Koprivnica je, kako je rekao, jedini grad koji ima zastupnika i u njemačkom i u hrvatskog parlamentu. Naime, djelatnicima veleposlanstva pridružio se i zastupniku njemačkom Bundestagu, čovjek hrvatskih korijena, Josip Juratović. Mršić je Koprivnicu predstavio kao grad koji ima najveću kvalitetu života u ovom dijelu Europe. 

Na pitanje veleposlanika Fischera kako se Koprivnica priprema na povlačenje sredstava iz europskih fondova, gradonačelnik je najavio formiranje posebnog odjela u gradskoj upravi sastavljenog od stručnjaka za europske integracije, koji će osigurati priljev europskih sredstava u Koprivnicu.

 

Nakon što im je zamjenik gradonačelnika, Dražen Pros, predstavio Koprivnicu kroz predavanje, djelatnici veleposlanstva uputili su se u Galeriju Hlebine.