SENZACIONALNO

NK Koprivnica će se spojiti sa županijskim prvoligašem, evo tko će biti predsjednik, trener, kako će glasiti ime kluba i gdje će se natjecati

Novi prvi čovjek kluba prokomentirao je i odnos sa Slaven Belupom.

13:09h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Senzacionalna informacija pojavila se u nogometnim kuloarima tijekom današnjeg dana.

Prema njoj, NK Koprivnica trebala bi se spojiti sa županijskim prvoligašem i susjednim klubom NK Tehnikom. Informaciju nam je prvo potvrdio predsjednik Koprivnice Slavko Tucaković koji, s obzirom na to da je na putu, nije upoznat sa svim detaljima.

Međutim, dublji uvid pružio nam je predsjednik Tehnike Igor Bajalica koji će u budućnosti obnašati ulogu predsjednika novoga kluba – NK Tehnike-Koprivnice.

– Informacija je istinita. Uprave obiju klubova su prihvatile. Nadamo se kako će do kraja srpnja biti prihvaćen naš prijedlog spajanja – govori Bajalica.

Potvrdio je kako je ideja nastala na inicijativu vodstva Koprivnice, donedavnog hrvatskog trećeligaša koji bi posljednjim mjestom gotovo sigurno ispao u Četvrtu NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, iako to tek treba biti potvrđeno. Ujedno su izgubili mnogo igrača što je dodatno naglasilo jedno od najtežih klupskih razdoblja. Stoga su se odlučili na potez spajanja s članom Prve ŽNL.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Imali smo uvjete koje su ispoštovali i to oko, primjerice, imena kluba i sastavljanja Uprave o čemu će viši biti poznato tijekom narednih dana – objasnio je Balajica, potvrdivši kako će se klub zvati Tehnika-Koprivnica, natjecati se u Četvrtoj ligi te igrati na Gradskome stadionu Ivana Kušeka Apaša.

Balajica smatra kako je Koprivnica duže vrijeme u lošem stanju.

– Očito je nekim ljudima došlo do vrha glave. Shvatili su da tako više ne ide. Općenito u Koprivnici ima osam županijskih klubova. To je za ovaj grad previše. Smatram da će se u budućnosti ići prema spajanju ili gašenju klubova – mišljenje je Bajalice.

Naglasio je kako će trener biti Tomo Čiković, strateg koji je Tehniku vodio u najvišem razredu županijskog nogometa s kojom je osvojio vrlo dobro šesto mjesto.

Napravit ćemo sve da vratimo Koprivnicu na stare staze slave. Pokušat ćemo ga podignuti na višu razinu – kazao je.

Kroz sljedećih desetak dana definirat će sastav, s time da trenutno rade na dovođenju pojačanja. Pripreme definitivno počinju 20. srpnja.

– Za sada znamo da svi dečki koji su igrali za Tehniku ostaju. Uz nove igrače vjerujem kako možemo ostvariti respektabilan plasman u Četvrtoj ligi sljedeće sezone – izjavio je.

Tehnika se sa svojim mladim igračima, u prosjeku od 22 godine, raduje nastupanju u višem rangu, dok blagi strah postoji tek oko uvođenja dodatnih treninga potrebnih za viši rang. No, Balajica je optimističan, kazavši kako problema ne bi trebalo biti. Bajalica naglašava kako su glavni benefiti za Tehniku igranje na Gradskome stadionu, ostanak cijeloga kadra te stvaranje buduće Uprave.

Također je na upit prokomentirao eventualnu povezanost s NK Slaven Belupom, klubom koji je kroz povijest imao dobru suradnju s Koprivnicom.

– Zalagat ću se za zatopljenje odnosa sa Slaven Belupom, od Škole nogometa do suradnje s prvom ekipom. O tome ću više govoriti uskoro – zaključio je.