Noć muzeja u Koprivnici s Beatlesima

14:28h
0
Snimio: Marijan Sušenj

Muzej Grada Koprivnice petu godinu za redom organizira “Noć muzeja”.

Program počinje u 18 sati digitalnom prezentacijom prošlogodišnjih arheoloških istraživanja na lokalitetima Franjevački samostan i Stari magistrat te konzervatorsko-restauratorskih istraživanja Muzeja grada, a nakon toga će biti otvorena Spomen soba književnika Ante Neimarevića. Dražen Ernečić, kustos koprivničkog muzeja, najavio je za kasno navečer početak Rock ‘n’ Roll slušaonice posvećene kultnom bendu The Beatles:

– Slušaonicom od 22 do 01 sat ćemo obilježiti 50. obljetnicu prelaska benda iz Liverpoola s imena Silver Beatles na The Beatles te 40 godina njihovog raspada, a druženje će biti “začinjeno” domaćim prezvuštom i voćnim rakijama, Podravkinim egzotičnim čajevima, kuhanim vinom i drugim delicijama. Ovom akcijom počinjemo obilježavati 65. obljetnicu osnutka Muzeja Grada Koprivnice i ukazati na loše stanje u izložbenim dvoranama u kojima od 1963. godine nema grijanja.

Muzej Grada Koprivnice već tradicionalno slušaonice posvećuje najznačajnijim svjetskim i domaćim bendovima – lani su to bili Abba i Majke, 2008. godine U2, a 2007. Pink Floyd. “Noć muzeja” će večeras će biti održana u više od 100 hrvatskih muzeja i galerija u 33 grada.