Noć muzeja u Koprivnici

11:14h
0

Noć MuzejaMuzej grada Koprivnice poziva Vas na Noć muzeja u Koprivnici u petak 28. siječnja 2011. od 18h do 01h. Program se provodi na tri muzejske lokacije: Galerija Hlebine, Stari magistrat i Galerija Koprivnica . Posjetiteljima je osiguran besplatan prijevoz koji će povezivati navedene lokacije, a od 17h svaki puni sat kretat će s dvije adrese: ispred podravkinog pevca u ulici Ante Starčevića i Zrinskog trga.

(1)
Hlebine
Muzej grada Koprivnice – Galerija Hlebine
Trg Ivana Generalića 15
PODRAVKINI PEVCI U NOĆI MUZEJA
28.01.2011.
18.00 – 01.00 sati
Otvorenje izložbe: 18.00 sati

 

Muzej grada Koprivnice izložbom ”Podravkini pevci u Noći muzeja” i muzejskom akcijom u Galeriji naivne umjetnosti Hlebine počinje obilježavanje 80 godina hrvatske naivne umjetnosti 1931 – 2011. te želi ukazati na potrebu kvalitetnog muzejskog izlaganja priče o velikim majstorima hrvatske naivne umjetnosti koji su u 20. stoljeću obilježili i u svijetu predstavili umjetnost Hrvata. Otvorenju izložbe će prisustvovati veliki majstori hrvatske naive Ivan Večenaj i Mijo Kovačić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Koprivnice Zvonimir Mršić i predsjednik Uprave ”Podravke” Miroslav Vitković.

Druženje uz muzejsku izložbu slika i skulptura iz Zbirke umjetnina Prehrambene industrije Podravke d.d. Koprivnica uz vruće ‘Podravkine’ čajeve i kuhano vino, kraljevski kuhar i promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić iz Podravkinog kulinarskog tima u ‘Noći muzeja’ predstavit će posjetiteljima izložbe tradicijske i nacionalne delicije na temu pijetla, odnosno Podravskog pevca.

(2)
Koprivnica
Muzej grada Koprivnice – Stari magistrat
Trg dr. Leandera Brozovića 1
CVJETNA NOĆ MUZEJA U KOPRIVNICI
28.01.2011., petak
18.00 – 01.00 sati
Otvorenje izložbe: 20.00 sati

Sekcija cvjećara Udruženja obrtnika Koprivnica priredit će drugu izložbu cvijeća u koprivničkom Starom magistratu kojom će cvjećari predstaviti ponudu svojih cvjećarnica, ali i dosege, umijeće i znanje cvjećarskog obrta i aranžerstva u Koprivnici. Svoje umijeće aranžiranja predstavit će Tihomir Koščak (Cvjećarna ”Luna”), Anita Harambašić (Uzgoj cvijeća, trgovina i usluge ”Pušlek”), Irena Kovačić (Cvjećarsko aranžerski obrt ”Svijet mašte”), Kristinka Galović i Tatjana Habajec-Imbrišević (Cvjećarna ”Tara”), Erika Borovac (Cvjećarna “Erika”) i Vesna Ravenski (Cvjećarna ”Vesna”) iz Koprivnice.

Druženje uz izložbu cvijeća i stalne muzejske postave bit će uz tradicijsku muzejsku okrjepu uz vruće ‘Podravkine’ čajeve, kuhano vino vinoteke ‘Bonum’ i voćne rakije Obiteljskog obrta ”Tepka” Koprivnica, dok će koprivnički muzealci, obrtnici i udruge žena Grada Koprivnice pripremiti domaće tradicijske kolače, štrukle i ”prkače”.

I ove godine iz Starog magistrata Muzeja grada Koprivnice poručujemo:
”Kapa šal, rukavice i trkom u Muzej grada Koprivnice!”

(3)
Koprivnica
Muzej grada Koprivnice – Galerija Koprivnica
Zrinski trg 9
AKVIZICIJE GALERIJE KOPRIVNICA 2005 – 2010.
28.01.2011., petak
18.00 – 01.00 sati
Otvorenje izložbe: 22.00 sata

Izložbom akvizicija od 2005. do 2010. Galerija Koprivnica započinje ovogodišnju izložbenu sezonu. Izloženi su radovi koje su autori darovali koprivničkom muzeju i Galeriji Koprivnica. Uz nove slike iz zbirke Galerije Koprivnica Hello English Language Club Koprivnica podsjetit će nas na psihodelični rock grupe The Doors, četrdeset godina smrti Jima Morrisona (1943 – 1971) i njegovu poeziju.

Muzej grada Koprivnice podijelit će prigodne Zahvalnice donatorima, a kao kulminacija Noći muzeja u ‘Galeriji Koprivnica’ bit će podjela počasne zahvalnice donatoru, talijanskom umjetniku Ugu Maffiju oko 23.00 sata, te zajedničko potpisivanje grafičko – poetske mape ”Obale” koju je objavio Muzej grada Koprivnice kao rezultat međunarodne kulturne suradnje hrvatske književnice Enerike Bijač i talijanskog slikara Uga Maffija O suradnji će govoriti Ante Sorić.

Druženje uz izložbu slika i skulptura iz Zbirke Galerije Koprivnica, donatore, autore i prijatelje muzeja upotpunit će prigodnim okusima i mirisima koprivnička kuharska zvijezda Nikolina Lončar iz Restorana Zlatan u Močilama, uz vruće ”Podravkine” čajeve i kuhano domaće vino iz Sunny Village Jagnjedovec.

Napomena:
Grad Koprivnica i Prehrambena industrija Podravka d.d. Koprivnica osigurat će besplatne autobusne linije ”Noći muzeja u Koprivnici” koje će svakih sat vremena voziti na relaciji javna skulptura ”Pijetla” Zvonimira Lončarića ispred Poslovne zgrade Podravke – Galerija Hlebine – Stari magistrat – Galerija Koprivnica.

Svakog stotog posjetitelja Galerije Hlebine, Starog magistrata i Galerije Koprivnica Podravka će u ”Noći muzeja” darivati prigodnim poklon-paketima, dok će svaki tisućiti posjetitelj dobiti na poklon reprodukciju slika s posvetom i originalnim potpisom starih majstora hrvatske naivne umjetnosti Ivana Večenaja i Mije Kovačića.

Izvor: koprivnica.hr

čitam...