Nogomet // Sudac Punčec i trener Blašković kažnjeni s mjesec dana izvan zelenih travnjaka

15:08h
0
Ilustracija // Foto: Koprivnica.net

Igraču Vladi Dragosavljeviću kazna zabrane igranja smanjena je na osam utakmica.

Koprivnički sudac Marko Punčec kažnjen je zabranom suđenja na prvenstvenim i kup utakmicama Županijskog nogometnog saveza koprivničko-križevačkog u trajanju od mjesec dana.

Disciplinski postupak protiv Punčeca pokrenut je nakon odigrane utakmice četvrtog kola Prve županijske nogometne lige između Graničara iz Legrada i Križevaca. Incident je nastao verbalnim okršajem između Punčeca i jednog nogometaša Graničara, a sudac Punčec je bio nešto oštriji u izražavanju, što je bilo i više nego dovoljno da Legrađani pokrenu prijavu.

Još je bizarniji slučaj trenera momčadi Starigrada, Vjeroslava Blaškovića. Nakon utakmice trećeg kola Druge županijske nogometne lige između Ferdinandovca i Starigrada Blašković je za Glas Podravine izjavio kako ga je sudac te utakmice, Vjekoslav Jalžabetić, ‘pokrao’, jednako kao i prije više od dvije godine.

Na takve izjave sudac Jalžabetić nije ostao ravnodušan, nego je prijavio Blaškovića, a disciplinski postupak rezultirao je zabranom obavljanja svih nogometnih funkcija u trajanju od mjesec dana.

Obje zabrane teku od 21. rujna.

Dodajmo i da je zbog isključenja na prošlosezonskoj utakmici 26. kola Prve županijske nogometne lige između novigradske Drave i Sloge iz Koprivničkog Ivanca, tadašnji igrač Ivančana Vlado Dragosavljević, kažnjen zabranom igranja na 12 prvenstvenih ili kup utakmica. Kazna teče još od 8. lipnja, no žalbom samog igrača smanjena je na osam utakmica neigranja.

čitam...