ozbiljne turbulencije

Nogometašice Graničara bojkotiraju utakmice i treninge, V. Šipek: Ne želimo igrati dok njih dvojica ne napuste klub, trener Tudić: Bedastoće i neistine, ne vrijeđam ih

Kapetanica ŽNK Graničara Veronika Šipek tvrdi kako ih trener Tudić i tajnik Juričan vrijeđaju, što Tudić smatra glupošću i neistinom.

12:30h
0
Foto: ŽNK Graničar Đurđevac

Ženski nogometni klub Graničar u jučerašnjim je večernjim satima na svojoj službenoj Facebook stranici objavio kako su sve igračice odlučile bojkotirati treninge i utakmice, a konačno zbog incidenta koji se dogodio u četvrtak i koji je prelio čašu.


– Igračice su odlučile bojkotirati i treninge i utakmice sve dok se uprava i trener kluba ne smijene ili sami ne daju neopozivu ostavku. Igračicama je žao što je došlo do te mjere, ali na druge probleme su uvijek zažmirile zbog međusobnog prijateljstva i ljubavi prema nogometu. Bilo je tu puno problema i uvijek se obećavao sastanak gdje će igračice moći reći što ih smeta, ali se to do dana današnjeg nije dogodilo iako su nekoliko puta bile inicijatorice sastanka. Stoga, ovim putem mole grad Đurđevac i Zajednicu sportskih udruga grada Đurđevca da što prije riješe ovaj problem za dobrobit i razvoj ženskog nogometa u Đurđevcu – stoji u objavi na Facebook stranici kluba.

Za komentar na cijelu situaciju upitali smo kapetanicu Graničara Veroniku Šipek.

– Problema ima u svakome klubu. Najveći je kod nas nastao prije mjesec dana. Trener se držao poslovice zavadi pa vladaj. Htio nas je posvađati, no mi smo počele pričati. Odlučile smo s njime sazvati sastanak, ali se nije odazvao, kazavši kako ima pametnijeg posla – započela Šipek.

Jedna je situacija ponovno preokrenula slučaj

Od prvotne su odluke da bojkotiraju treninge i utakmice odustale te im pružile novu priliku. Ipak, situacija koja se u četvrtak dogodila ponovno je preokrenula slučaj.

– Tajnik kluba Zdenko Juričan zaprijetio je igračici koja je bila na bolovanju, a dolazila igrati zbog nas, da će joj smjestiti otkaz, fotografije i video na kojima igra poslati poslodavcima. Ne može joj prijetiti ako ona dolazi i žrtvuje se na nas i njih. To je presudilo našoj odluci da više ne želimo igrati – rekla je V. Šipek.

Juričan, inače kontrolor u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, napominje kako nikome nije prijetio otkazom, već je istaknuo kako bi joj posladavac mogao dati isti. Ujedno je komentirao sljedeće.

– Ako je na bolovanju, ako ne može raditi, ne može niti trenirati. Proglasila me debilom i tome slično – kazao je Juričan.

Kao prilog svojoj izjavi, Juričan je poslao poruke koje je razmijenio sa spomenutom igračicom, a donosimo ih na kraju teksta.

V. Šipek tvrdi kako često trpe uvrede

Kapetanica tvrdi kako konstantno trpe uvrede temeljene na njihovu izgledu, a govore im i kako ne znaju igrati. Naglasila je kako ih trener Mladen Tudić ničemu nije naučio.

– Tijekom utakmice nas je 20 na klupi. Ne možemo sve lagati, a on jedini govoriti istinu. Čujemo što priča. Kada ga suočimo s time, tvrdi kako on to nije rekao – prepričala je V. Šipek, dodajući.

– Djevojke se ponekad s njime voze u automobilu. Tada on govori kako ne možemo trčati jer imamo 15 kilograma viška. Pa to je zapravo na njegovu sramotu. Mogu slobodno reći kako je on loš trener – rekla je.

Prema njezinim riječima, sve što djevojke znaju naučile su samostalno, međusobna su si podrška, a podržavaju ih i njihovi roditelji.

Veronika Šipek nastavlja kako su na popularnoj Kutiji šibica osvojile određene svote novca od kojih je, prema dogovoru, barem polovica trebala ići nogometašicama koje putuju iz Virovitice, Koprivnice ili Zagreba.

– Nismo vidjeli niti lipe od toga – tvrdi ona.

Ne želimo igrati dok njih dvojica ne napuste klub. Odluka će ostati takva dok ne odu – zaključila je.

Juričan je, pak, izjavio kako je istina da je ekipa osvojila četvrtu nagradu na Kutiji šibica, odnosno 4500 kuna.

– Klub osim pomoći HNS-a u nekom iznosu nema izvore financiranja. Donesena je odluka da će razlika koja je ostala, s obzirom na to da su plaćeni troškovi prijevoza, taksija za jednu igračicu koja je kasnila iz Podravine, biti iskorištena za sudjelovanje na daljnjim turnirima – objasnio je Juričan, rekavši kako je godišnja članarina 20 kuna, dok je kao primjer uzeo Zagreb 041 koji se prema njegovim riječima ne natječe ni u jednoj ligi, a ima mjesečnu članarinu 200 kuna.

Nikome naknade nisu obećane. Rekli smo da ćemo pomoći kada klub bude mogao, ali sada nije u mogućnosti – rekao je Juričan.

– Vrlo su neodgovorne. Kada bismo mi otišli, drugi trener neće raditi bez 4000 kuna mjesečno. To nisu razlozi za bojkot i odgađanje utakmica. Volio bih da postoje konkretni razlozi i da se opravdano bune. Razočarani smo tim više što su promovirane na najbolji način. Iza svih tih postignuća je naš veliki trud – misli Juričan.

Trener Tudić kaže kako su to sve gluposti

Trener Mladen Tudić rekao je kako su svi gore napisani navodi igračica gluposti.

Nije istina da ih vrijeđam. Netko će za to završiti negdje. Samo neka pričaju – započeo je Tudić.

– To su obične bedastoće, neistine. Ne znam što si one dozvoljavaju, o čemu razmišljaju i koji su im planovi – kazao je, začudivši se na tvrdnju kako pokušava međusobno posvađati igračice.

Tudić kaže kako su dvije igračice stvorile plan i povukle ostale.

Djeca ničega nisu svjesna. Imale su sve organizirano i trebale doći samo trenirati i igrati – rekao je.

Jednako je tako glupošću nazvao izjavu kako je dio novca od Kutije šibica trebao pripasti igračicama za potrebe plaćanja prijevoza, kako je navela V. Šipek.

Sve je u klubu transparentno. Netko će za sve to odgovarati. Laži, insinuacije, strašne stvari. Niti je tko njima nešto obećao, niti imamo novac da nekoga financiramo. Nisam dobio nijednu naknadu od kluba za dvije godine. Ni lipe. Mi bismo njih plaćali? Pa dajemo svoj novac, automobil, prijevoz i gorivo kako bi se klub održao. Otkuda da ih platimo? – govori Tudić.

– Još smo im nekada rekli da ćemo im možda, ukoliko budemo imali, pomoći oko prijevoza. To je bila priča koja se nije vezala ni uz kakve naknade ili tih četiri tisuće kuna koje su nam dobro došle za plaćanje poreza i prireza za suce. Imamo dokazni materijal. Što god tvrde, neka tvrde – izjavio je Tudić.

Igračice, dakle, traže odlazak Tudića i Juričana kao jedino rješenje ove situacije.

– Traže one sve i svašta. Neka njih dvije koje su to pokrenule kažu konkretan razlog i istinu zbog čega to rade – kaže Tudić.

Na presudno pitanje hoće li ostati na poziciji trenera nije želio direktno odgovoriti.

– Ne znam ja ništa. U situaciji sam da ne mogu više izdvajati svoja sredstva za klub. Dvije godine rada o svom trošku me iscrpilo. Misle kako u klubu ima novca, ali ga nema. Nema sponzora, a troškova ima. Ne znaju kako klub funkcionira. Priča za malu djecu. Blamaža, glupost – zaključio je trener.

Juričan je za kraj izjavio kako je za srijedu, 1. svibnja, sazvan Izvršni odbor koji će sve razmotriti i donijeti odluku.

– Situacija je otišla u neželjenom smjeru. Pokazala se loša slika o klubu, nama, svemu – zaključio je tajnik.

čitam...