treća hnl istok

Nogometašima Koprivnice pripreme kreću u nedjelju, stigla dva nova igrača, trener se još ne zna

Trenersku klupu napustio je Vedran Medenjak koji se u dogovoru s klubom vratio u Školu nogometa Slaven Belupa, a igračke redove Koprivnice napuštaju i Srbljinović, Strajnić i Kovačić.

17:00h
0
Koprivnica - Bedem
Foto: Mario Kos

Razočaravajući jesenski dio je iza nogometaša Koprivnice. U 15 odigranih susreta upisali su svega četiri pobjede te osam poraza, uz tri neriješena rezultata. Na tablici Treće HNL Istok zauzimaju 14. mjesto sa samo jednim bodom više od posljednjeplasiranog Vukovara.

– Nisam razočaran. Radi se o djeci koja su u mnogim utakmicama bila bolja od protivnika. Nismo zabili, no vidi se kako svatko svakoga može pobijediti. Očekivano je da mlada ekipa ima uspone i padove – započeo je Slavko Tucaković, predsjednik NK Koprivnice.

Trenersku klupu napustio je Vedran Medenjak koji se u dogovoru s klubom vratio u Školu nogometa Slaven Belupa, a igračke redove Koprivnice napuštaju i Srbljinović, Strajnić i Kovačić.

S druge strane, u zelenu svlačionicu iz Bjelovara stigao je Olić, dok je Dodik, član istoga kluba, praktički riješena stvar. Također, očekuje se popunjavanje određenih pozicija s igračima koji su trenutno na promatranju, s time da je ključno pronaći novoga stopera.

– Važni su zajednički treninzi juniora i seniora. Treneri će surađivati kako bismo imali veći broj igrača. Trenutno ih na raspolaganju imamo 34. Teško je organizirati sve s obzirom da djeca idu u školu – objasnio je Tucaković, istaknuvši kako je povlačenje igrača iz Škole nogometa stvar dogovora s hrvatskim prvoligašem.

Pripreme Zelenih počinju u nedjelju, ali trener se još ne zna. Predsjednik Tucaković kazao je kako bi se ime trebalo znati u srijedu, pa je odluka prolongirana za dan kasnije, a do danas ni igrači još ne znaju ime osobe koja bi ih trebala povesti u proljeće, iako se među kandidatima spominju Želimir i Slavko Mešnjak.

Foto: Sanjin Bojić

– Još uvijek traju razgovori sa Slaven Belupom. Želja je, naravno, da trener ponovno bude iz Slavena upravo zbog mladih igrača koji većinom dolaze iz Škole nogometa – pojasnio je Tucaković.

U prvom proljetnom kolu Zeleni ugošćuju osmoplasiranu Marsoniju.

– Cilj je stabilizirati ekipu i više se pripremiti za novu, Treću ligu Sjever koja će biti atraktivnija i jeftinija, ali možda po kvaliteti nešto lošija. Međutim, bit će mnogo klubova. Očekujem veći broj gledatelja – zaključio je Tucaković, izrazivši želju za plasmanom u gornji dio ljestvice te afirmacijom mladih igrača.

čitam...