bogat program pun radionica s predstavom i koncertom

Nogometne ikone dolaze u Križevce u sklopu Culture Shock Festivala, gostuju Vlado Boban i Stipe Antonijević, pogledajte cijeli program festivala

Nogometne Ikone danas na Facebook stranicama broje 111 tisuća pratitelja, a jedan od nedavno objavljenih statusa govori sve o tome tko prati Nogometne Ikone. 

15:22h
0

Na 14. križevačkom Culture Shock Festivalu, zapravo festivalu kulture, umjetnosti i društvenih događanja, ovog petka 6. travnja u Klubu kulture u 20 sati održat će se projekcija filma Nogometne ikone – Bitka za Macolu. Nakon projekcije održat će se i tribina na temu Nogometne ikone, a gosti će biti poznati novinari s Nove TV Vlado Boban i Stipe Antonijević. Moderator će biti Križevčanin Admir Sinani.

Wesley Sneijder, Fabio Cannavaro, Antonio Di Natale, Stipe Miočić, Slaven Bilić samo su neke od svjetskih sportskih zvijezda koje su podržale Nogometne ikone, projekt koji je vrlo brzo prerastao granice Facebook stranice. Pub kvizovi, Facebook, Instagram, humanitarne akcije – što se skriva iza kulisa projekta koji prati više od 100 tisuća nogometnih romantika na društvenim mrežama, moći ćete pogledati uskoro u dokumentarnom filmu ‘Nogometne ikone – Bitka za Macolu’. Premijere, za koje se tražila karta više, održane su u zagrebačkom Kinu Tuškanac i splitskom Kinu Karaman.

Želja ekipe iz Ikona bila je da dokumentarcem proputuju sve gradove u kojima se održava kviz. A to je od ove sezone paralelno u isto vrijeme s istim pitanjima u čak devet gradova. Gosti tribine koja će biti upriličena nakon projekcije su redatelj dokumentarca, sportski novinar Nove TV i jedan od organizatora kviza Vlado Boban i scenarist filma, njegov televizijski kolega Stipe Antonijević.

Za sve je ulaz slobodan.

Nogometne Ikone danas na Facebook stranicama broje 111 tisuća pratitelja, a jedan od nedavno objavljenih statusa govori sve o tome tko prati Nogometne Ikone.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Donosimo Vam i ostale radionice Culture Shock Festivala.

Osnove web programiranja 

Održat će se u utorak i četvrtak, 3. i 5. travnja, od 17 sati u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima.

Već se godinama smatrate iskusnim korisnikom weba, ali se još uvijek niste ohrabrili sami napraviti svoju web aplikaciju? Na ovoj dvodnevnoj radionici u prvom terminu objasnit će se osnove web tehnologija (html, css, javascript, jquery) i pokazati kako izraditi jednostavnu web aplikaciju, a tijekom drugoga termina pokazat će se kako koristiti javascript framework za izradu zahtjevnijih web aplikacija.

Na ovu dvodnevnu radionicu 14. Culture Shock Festivala ponesite prijenosno računalo i dobru volju, a za ostalo će se pobrinuti pristupačni voditeljski tim iz inicijative Quanti – Denis Martin Budinski i Danijel Martinek.

Žongliranje i vožnja monocikla

U nedjelju 8. travnja 2018. od 10 i 15 sati u Klubu kulture
Voditelj: Tomislav Kozarčanin

Radionica u kojoj imate priliku isprobati i naučiti razne cirkuske vještine: žongliranje (lopticama, čunjevima, ringovima), monocikl, razne balanse. Radionica je otvorenog tipa, a na njoj ćemo učiti osnove disciplina, pravilno zagrijavanje i istezanje za pojedine discipline. Radionica je prikladna za početnike, ali i za napredne. Dobna granica: mladi i oni koji se tako osjećaju.
Ulazak slobodan

Sudioničko novinarstvo – suradnjom protiv lažnih vijesti

U subotu 7. travnja 2018. od 15 sati u Klubu kulture
Voditelji: Hrvoje Belani, Viktor Prevarić

Sudioničko, građansko, javno ili interaktivno novinarstvo obuhvaća sve oblike neprofesionalnih aktivnosti novinarskoga ponašanja te obuhvaća ideje kolaborativne i kolektivne akcije. Podrazumijeva aktivnu ulogu građana u procesu sakupljanja, izvještavanja, analiziranja i diseminiranja vijesti i informacija. Upravo na tim principima nezavisni portal Križevci.infood 2005. godine nastoji graditi mrežu suradnika u kreiranju istinitih, informativnih i revijalnih sadržaja. Želite li se pridružiti timu koji gradi ovaj lokalni medij te informirati o aktivnostima svoje udruge ili inicijative, prenositi vijesti iz susjedstva ili pak pisati komentare na događaje u lokalnoj zajednici? Dođite na radionicu i saznajte, izravno i jasno, kako kreirati vlastite objave na portalu www.krizevci.info! Ulaz slobodan.

Što se tiče koncerata, u subotu 7. travnja 2018. u 21 sat u Klubu kulture nastupit će Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band.

Legendarna hrvatska pjevačica, prva dama hrvatske jazz scene, zahvaljujući velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama i jazz festivalima širom Europe, stekla je i zapažen međunarodni ugled. S Greenhouse blues bandom, jednim od najzaposlenijih i najzanimljivijih klupskih bendova u Hrvatskoj, nastupa od 2016. godine. Uz pomoć greenhousovaca, Zdenka će u subotu zagrijati i rasplesati Klub kulture kombinacijom swing, jazz i funky repertoara. Ulaz će biti 70/80 kuna, a pretprodaja će se vršiti Art Rock Caffe-u i preko Entrio.hr.

Održana će biti i predstava Ibsen, Wilde, Čehov – monolozi s kraja 19. stoljeća u ponedjeljak 9. travnja 2018. od 20 sati u Klubu kulture. Dramaturgija i izvedba: Josip Martinčić.

Doživite monologe iz širokog opusa trojice velikana drame s kraja 19. stoljeća, uz dolazak naturalizma i realizma u kazalište te stvaranje modernoga kazališta kakvog danas znamo. Ovaj mladi Križevčanin, koji je pri završetku studija engleske književnost i drame te kazališnih studija na Royal Holloway, University of London, pripremio je predavanje povijesnoga pregleda te izvedbu nekoliko monologa, s nadom da će nadahnuti i druge da kritički čitaju i analiziraju književnost. Ulaz se cijeni 20 kuna, a pretprodaja se vrši u Art Rock Caffe-u i preko Entrio.hr.

 

čitam...