-5.6 C
Koprivnica
Srijeda, 8. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Nova đurđevačka strategija osigurat će pristupačnost svih prostora osobama s invaliditetom i starijim sugrađanima
N

Strategija će uvelike doprinijeti kvaliteti života osoba s invaliditetom, a bit će dobar temelj Gradu i udrugama za prijavu projekata - istaknuo je gradonačelnik Janči

Ne propustite

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom gradski vijećnici Grada Đurđevca jednoglasno su prihvatili novu Đurđevačku strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2022.-2027. godine.

- Oglas -

Đurđevačku strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom pripremila je Radna skupina u kojoj su sudjelovali predsjednica Đurđa Dujmović i tajnica Gradskog društva osoba s invaliditetom Mirjana Šandor, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali Princ Kristinka Štefan, predstavnice Osnovne škole Đurđevac Irena Kožar i predstavnica Centra za socijalnu skrb Đurđevac Katarina Sobota.

Strategiju je vijećnicima na vijeću ukratko prezentirao gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Nova strategija temelji se na socijalnom modelu invaliditeta koja naglašava sposobnost osobe, a cilj je uklanjanje potencijalnih zapreka, kako fizičkih tako i društvenih. Cilj nam je osigurati pristupačnost svih prostora i javne infrastrukture na području grada ne samo osobama s invaliditetom već i starijim sugrađanima. Smatram da će strategija uvelike doprinijeti kvaliteti života osoba s invaliditetom, a bit će dobar temelj Gradu i udrugama za prijavu projekata – istaknuo je gradonačelnik.

- Oglas -

– Ovo je četvrta strategija koju je donio Grad Đurđevac na što sam iznimno ponosna jer prvu smo imali već 2006. godine kad ju mnogi veći gradovi još nisu ni donijeli. Strategija je obuhvatila sva područja života osoba s invaliditetom, a prepoznaje i udruge civilnog društva kao aktivne nositelje brojnih projekata i aktivnosti koje smo si zacrtali realizirati u narednom razdoblju do 2027. godine – rekla je Mirjana Šandor, tajnica Gradskog društva osoba s invaliditetom.

Međunarodni dana osoba s invaliditetom je 3. prosinca, a u njegovo obilježavanje uključile su se brojne đurđevačke udruge.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

šokantne slike

[FOTO] UZNEMIRUJUĆE Nepoznati monstrum psu u nozi probušio rupu i kroz nju provukao lanac

Uznemirujuće i krajnje šokantne fotografije stižu iz varaždinske Udruge za zaštitu životinja Spas, čiji su djelatnici prije nekoliko dana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti