Nova imenovanja u Podravki: Tonklin umjesto Nakića na čelu Danice

12:13h
0

Nastavljajući organizacijske promjene započete u rujnu, a u cilju boljeg korištenja vlastitih ljudskih resursa i kompetencija, Uprava Podravke imenovala je Željka Tonklina novim predsjednikom Uprave Danice d.o.o. Na tome mjestu zamijenit će Romea Nakića, a s mjesta člana Uprave Danice opozvana je Slavica Kolesar, pa će tako broj članova Uprave Danice biti smanjen s tri na dva člana. Uz Tonkina, na mjestu člana Uprave ostati će Adriana Pašica, priopćeno je iz Korporativnih komunikacija koprivničke kompanije.

Željko Tonklin na novu poziciju dolazi s mjesta direktora Podravke Poljska i jedan od Podravkinih menadžera s velikim međunarodnim iskustvom. Na Tonkinovo mjesto imenovan je dosadašnji direktor Podravke Mađarska Dalibor Šijak kojega će zamijeniti Vatroslav Hubicki. Uz to, i Tržište Istočne Europe nakon tri mjeseca odlaskom Danka Martinčevića dobilo je novog direktora – Davora Popovića.

Nova imenovanja stupaju na snagu druge veljače ove godine. Tijekom prosinca i siječnja izvršene su promjene i u dijelu srednjeg menadžmenta. Uprava Podravke navedenim odlukama zaključuje ciklus organizacijskih promjena u kojima je donesen i novi sustav nagrađivanja, imenovano 30-ak osoba na postojećim ili novim radnim mjestima, otkazano je više od 60 ugovora s posebnim uvjetima, 55 ljudi otišlo je s otpremninama, a 20-ak je osoba sporazumno napustilo kompaniju, ističe se u priopćenju.