Nova knjiga // Maturanti starog kova III

12:50h
0
Vjekoslav Flamaceta predaje cvijeće profesorici Pavlek // Foto: Ivo Čičin-Mašansker

Izašla je i treća knjiga o koprivničkoj gimnaziji Maturanti starog kova III u kojoj grupa autora iz različitih generacija piše o povijesti, profesorima, prijateljima, o zgodama, nezgodama, piše štiklece, a povod je obljetnica matura generacija koje su polagale taj ispit 1960. i 1965. godine.

 

Tom prigodom u Gradskoj vijećnici u Koprivnici u subotu 6. lipnja okupilo se osamdesetak maturanata. Pozamašan broj upotpunio je zapravo običaj generacije maturanata iz 1960. godine, koji se sastaju na obljetnici mature svake godine.

Knjiga je tiskana u 300 primjeraka i podijeljena je u četiri poglavlja. Prsvo poglavlje posvećeno je općoj povijesti koprivničke gimnazije, drugo su priče slavljeničkih generacija, a treće priče iz ostalih generacija. Četvrto poglavlje bilo je otvoreno svima pod nazivom Generacije su slikale, pisale, fotografirale. U petom poglavlju objavljen je imenik maturanata generacije 60′ i 65′ s fotografijama.

Na promociji su govorili urednici Ivan Ferenčak, Josip Horvat, Silvia Martinčević i Franjo Vinković te profesorica Pavlek, kojoj je cvijeće predao Vjekoslav Flamaceta iz generacije 65′.

Knjiga je predstavljena u koprivničkoj Gradskoj vijećnici // Foto: Ivo Čičin-Mašansker

 

čitam...