radovi

Nova područna škola u Kladarama bit će gotova već ove godine

Škola u Kladarama bi će osma nova škola na području općine Pitomača, ali i 36 škola na području cijele Virovitičko-podravske županije unazad desetak godina.

11:57h
0
Kladare skola
Foto: Kristijan Topal // pitomaca.hr

Iako je rok za njenu izgradnju 15 mjeseci, tempo kojim se gradi škola u Kladarama, 36 školsko zdanje koje raste u ingerenciji Virovitičko-podravske županije u zadnjih desetak godina, bit će završeno već ove godine.

Škola je to koja se nalazi pri OŠ Petra Preradovića Pitomača, a radove su obišli virovitičko-podravski župan Igor Andrović i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. Izgradnju škole financiraju Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača, a po sličnom modelu, na području općine Pitomača, unazad desetak godina izgrađeno je sedam škola, šest područnih, te nova Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači. Škola u Kladarama bi će osma nova škola na području općine Pitomača, ali i 36 škola na području cijele Virovitičko-podravske županije unazad desetak godina.

S ovim novim zdanjem zamijenit će se škola stara više od 100 godina. U Kladarama, trenutno ima 22 učenika u dva razredna odjela, ali očekuje se kako će ih najesen biti 24. Maksimalni kapacitet učenika u ovoj školi bit će 28. Radove, u vrijednosti 2.336.763,15 kuna Izvodi tvrtka Prajo beton d.o.o., a tvrtka CIP d.o.o. ugovorena je za nadzor. Škola je projektirana za dva kombinirana razredna odjela s prostorom više namjena te sporednim prostorijama.

Foto: Kristijan Topal // pitomaca.hr