Otvorene karte

Nova predizborna iznenađenja – Lacković ulazi u utrku za župana, Ksenija Ostriž kao zamjenica Jakšiću

Imam otvorene karte za ući u utrku za župana i trenutno poslagujem ekipu za županijsko vodstvo, otkrio nam je Lacković svoje planove.

11:07h
0
Ksenija Ostriž // Foto: Matija Gudlin

Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca, ipak više neće biti gradonačelnik Đurđevca.

– Imam otvorene karte za ući u utrku za župana i trenutno poslagujem ekipu za županijsko vodstvo – otkrio nam je Lacković svoje planove.

Napomenuo je kako prve ankete pokazuju da je vrlo blizu aktualnom županu Darku Korenu (Mreža), s kojim planira u drugi krug.

Iako nije još o tome želio govoriti, Đurđevac će vjerojatno ostaviti v.d. zamjeniku đurđevačke škole Hrvoju Jančiju, koji u utrku za grad ide protiv HDZ-ovog Hrvoja Paraga, SDP-ovog Damira Lackovića te mladog 18-godišnjeg Ivana Horvata ispred Demokratske stranke žena.

Kako je Đurđevac Lackovićeva utvrda, a SDP i HDZ su tamo gotovo nevidljivi, iako sam Lacković sam to neće biti, izgledno je da će građani podršku dati njegovom kandidatu.

Željko Lacković // Foto: Matija Gudlin

S druge bi pak strane to mogao biti dvosjekli mač i odskočna daska za Paraga i Damira Lackovića.

U Koprivnici pak aktualni v.d. gradonačelnika oko sebe okuplja nove ljude, a kao zamjenica u igri je dipl. ekonomistica Ksenija Ostriž, ravnateljica koprivničke Srednje škole.

Kako doznajemo, cijela škola bruji o njenoj kandidaturi, a već im je i dvosmisleno najavila svoj odlazak, no to nam nitko za sada nije i službeno potvrdio.

I drugi ravnatelj, ovog puta Obrtničke škole, Ratimir Ljubić, u igri je za zamjenika kandidata za župana Darka Korena (Mreža) pa bi u slučaju Jakšićeve i Korenove pobjede dvije škole morale tražiti nove ravnatelje.

Svoju je kandidaturu za župana, u kombinaciji s još uvijek HDZ-ovim Zlatanom Sremcom iz Koprivničkog Ivanca, najavio i Mladen Švaco, vlasnik Podravskog lista.

Što nas još očekuje do objava kandidacijskih lista, možemo samo nagađati, no u ovom slučaju i u ovim izborima je zaista baš sve moguće.

Iako će predizborna kampanja biti kratka i vjerojatno trajati tek 12 dana, bit će zasigurno najburnija do sada.