RADOVI VRIJEDNI TRI MILIJUNA KUNA

Novi elementi uljepšat će Šodericu, izgradit će se šetnica, rasvjeta i dječja igrališta, a dolazi i besplatni prijevoz

Ukupna vrijednost svih radova iznosi oko tri milijuna kuna.

17:00h
0
Foto: Mario Kos
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Ionako predivna Šoderica dobit će nove elemente. Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić i vlasnik tvrtke Zlatko Brlek potpisali su ugovor o izgradnji šetnice u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad sufinanciranog od Europske unije.

Ali, riječ je tek o prvom koraku. Sabolić nam je potvrdio kako će prostor obogatiti i dvama dječjim igralištima, javnom rasvjetom, novim klupama i koševima. Službeno sklapanje suradnje s ostalim izvođačima uslijedit će kroz nekoliko dana. Ukupna vrijednost svih radova iznosi oko tri milijuna kuna.

Reciklažno dvorište Legrad, početna konferencija // Foto: Matija Gudlin
Ivan Sabolić // Foto: Matija Gudlin

– Šetnica će se protezati od ribičkog doma do objekta na Lazinama, oko 1,6 kilometara dužine. Radovi će krenuti početkom prosinca, ovisno o vremenskim prilikama – kazao je Sabolić, dodajući kako će u proljeće biti izgrađena i dva vidikovca.

Otkrio je i da uskoro započinje proces javne nabave kojom će se na Šoderici parkirati deset električnih bicikala, koje će građani i turisti moći besplatno iznajmljivati, te hibridno vozilo za prijevoz posjetitelja.

– Sredit ćemo obalu i dodati sadržaje koji su nam nedostajali – zaključio je.

čitam...
Loading...