KUFER

Novi festival dolazi na križevačke ulice

Polaznici će imati mogućnost sudjelovati na otvorenim radionicama cirkuskim vještinama žongliranja s lopticama ili čunjevima, manipulacije objektima - hula hoop i contact juggling, partnerske akrobatike - acroyoga i acrobalance.

10:27h
0
unnamed
Foto: Udruga KVARK

Ulični festival koji vraća djecu i mlade, starije i roditelje na križevačke ulice, oživljava gradske trgove i nudi šarolik program koji se sastoji od kreativnih predstava, cirkusa, akrobatskih radionica, uličnih performansa, likovnog programa, muzike, zabavnog programa za djecu i mlade.

U svom prvom izdanju KUFER će neformalno prezentirati domaću cirkusnu skupinu koja već nekoliko mjeseci održava probe u križevačkom Klubu kulture.

Križevački ulični festival edukacije i razbibrige, KUFER, ima za cilj stvaranje novog kulturnog brenda Grada Križevaca i promociju ulične umjetnosti, želi stvoriti novu umjetničku scenu koja se orijentira na područje inovativne kulture i suvremene ulične umjetnosti, zaokupiti pozornost djece i mladih te dugoročno stvoriti turistički, kulturni i umjetnički brand.

Foto: Udruga KVARK

Festival će se održavati na otvorenim gradskim prostorima, a centralni događaj bit će smješten na središnji dio parka koji se nalazi na Nemčićevom trgu u Križevcima.

KUFER osim festivala pod istim nazivom organizira edukativne radionice žongliranja i akrobacije te je oformio vlastitu umjetničku skupinu koja će prezentirati svoj rad na predstavama za sve dobne skupine i uveseljavati građane diljem županije na raznim manifestacijama.

Polaznici će imati mogućnost sudjelovati na otvorenim radionicama cirkuskim vještinama žongliranja s lopticama ili čunjevima, manipulacije objektima – hula hoop i contact juggling, partnerske akrobatike – acroyoga i acrobalance.

Foto: Udruga KVARK

Cirkuske vještine poboljšavaju koordinaciju, jačaju reflekse i periferni vid, te imaju odličan utjecaj na razvoj ravnoteže i osjećaj za ritam. Također, u procesu učenja trikova razvijaju se strpljenje i koncentracija.

PROGRAM:
Petak, 9. lipnja
16 sati– Klaun Zvekan, Strossmayerov trg
18 – 20 sati – Izložba, Saša Živković ZOOM, Galerija K2
21 sat – Tontorino, žonglerski show, Nemčićev trg
22.30 sati – Vatreni show Tontorino & Klaun Zvekan, Nemčićev trg
23 sati – Massive Vibezz, DJ program, dvorište Inkubatora

Subota, 10. lipnja
10 sati – Vivo Sportivo, predstava za djecu, Strossmayerov trg
12 sati – Sajam vinila, dvorište Inkubatora
14 sati – Radionice žongliranja, Nemčićev trg 1
17 sati – El Cric, predstava za djecu, Nemčićev trg
18 sati – Izložba Saše Živkovića, Zoom, Galerija K2
22.30 sati – Las Cavaleras, vatreni show, Nemčićev trg
23 sata – Safehouse kolektiv, DJ program

KUFER je projekt udruge KVARK iz Križevaca.