0.7 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radovi na raskrižju

Novi kružni tok u kvartu Peski uskoro otvoren za promet
N

Radovi na rekonstrukciji raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže u Đurđevcu bliže se kraju.

Ne propustite

Radovi na rekonstrukciji raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže u Đurđevcu bliže se kraju. Nakon postave betonskih rubnjaka i pripreme fine posteljice, ovog tjedna asfaltiran je i završni sloj na kružnom toku te je pripremljena fina posteljica za asfaltiranje pješačke staze.

Asfalterski radovi na pješačkoj stazi trebali bi krenuti početkom idućega tjedna, a nakon asfaltiranja pješačke staze, krenut će se s uređenjem zelenih površina te postavom nove prometne signalizacije. Radi bolje preglednosti i sigurnosti svih sudionika u prometu, na novom kružnom toku postavit će se i nova moderna led rasvjeta.

Na ovom se području već dogodilo nekoliko prometnih nezgoda u kojima je sudjelovalo više vozila i osoba, a takve nezgode mogu imati i tragične posljedice ne samo za učesnike, nego i za brojne roditelje i djecu.

– Ovaj projekt koji smo prijavili u suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama od velike je važnosti za naš Grad zbog raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže koje je bilo opasno za građane i ostale sudionike. Upravo izgradnjom ovog kružnog toka, značajno će se smanjiti brzina prometovanja na spoju ovih ulica te će se time osigurati i dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se ovdje uključuju u promet – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Radovi prate zadanu dinamiku te mogu reći da sam iznimno zadovoljan s obzirom da će izgradnja kružnog toka biti gotova do kraja idućeg tjedna što je i prije ugovorenog roka te će kružni tok uskoro biti i službeno otvoren za prometovanje – naveo je gradonačelnik.

Kružni tok će uskoro dobiti konačni izgled. Trenutno je promet i dalje povremeno zatvoren te se regulira kroz obilazne pravce dok je u zoni radova omogućen samo za stanare i vozila gradilišta.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zimske radosti

VIDEO Pogledajte medu koji ne spava zimski san, već uživa sa sve četiri u zraku

Osim djece, zimske radosti iskorištava ni više ni manje nego medo. Da, da dobro ste pročitali, medo! Medvjed je odlučio odmoriti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti