PREDSTAVLJANJE

Novi Podravski zbornik tiskan u 800 primjeraka donosi teme o našem kraju, Čimin: Privući će širi krug čitatelja

Prodaje se u Galeriji Mijo Kovačić.

14:21h
0
Foto: Grad Koprivnica

U sklopu obilježavanja 5. Dana Muzeja grada Koprivnice i Dana grada sinoć je, u Galeriji Mijo Kovačić, predstavljen novi Podravski zbornik. Njegov sadržaj pokriva regionalno područje Podravine od Pitomače do Ludbrega te okuplja autore koji radovima obrađuju različite teme i područja.

Ravnatelj Muzeja Robert Čimin glavni je urednik Podravskog zbornika. Podsjetio je kako je riječ o “jedinom kulturološkom godišnjaku u Podravini koji kontinuirano izlazi više od četiri desetljeća tijekom kojih je koncepcijski doživio tek manje promjene.” Zadržao je “temeljnu ideju pokretača koji su ga zamislili kao znanstveno-popularnu publikaciju, koja će privlačiti ne samo stručnu javnost već i širi krug čitatelja.”

Tiskan je u 800 primjeraka te financiran sredstvima Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Prodaje se u Galeriji Mijo Kovačić.

Gradonačelnik Mišel Jakšić predstavljanje zbornika smatra lijepom završnicom proslave 665. rođendana Koprivnice.

– Sadržaj koji vidimo u Podravskom zborniku dokaz je da su bez obzira na sve krize i događanja grad i Podravina išli naprijed, stvorili baštinu i povijest koju danas imamo i kojoj se veselimo – izjavio je Jakšić.