Ništa od projekta

NOVI PREOKRET Na Piškornici se neće graditi energana, Jozinović: Odustajemo, to je bio projekt budućnosti s kojim idemo negdje drugdje

Podsjetimo, na sjednici Općinskog vijeća u Koprivničkom Ivancu prošloga je tjedna direktor Jozinović predstavio vijećnicima planove za projekt energane, no nakon rasprave, vijećnici su odlučili da će odgoditi odluku o prodaji parcele.

11:33h
0

Projekt energane na odlagalištu Piškornica, koji je u posljednje vrijeme podigao mnogo prašine u javnosti, ipak se neće graditi na mjestu koje je dosad za to bilo predviđeno.

To se može zaključiti iz činjenice da je tvrtka Piškornica povukla pismo namjere prema Općini Koprivnički Ivanec, što nam je potvrdio i načelnik općine Mario Švegović.

– Iz Piškornice je u petak stigla obavijest da povlače pismo namjere za kupnju parcele. Nismo dobili obrazloženje, no to ne znači da oni odustaju od gradnje energane, već samo da je neće graditi na toj konkretnoj parceli – pojasnio je načelnik.

Prosvjed Koprivnički Ivanec
Mladen Jozinović //Foto: Ivan Brkić

No, direktor tvrtke Piškornica Mladen Jozinović potvrdio na je da to znači upravo to, odustajanje od Koprivničkog Ivanca kao lokacije za gradnju energane.

– Odustajemo od gradnje u zoni Koprivnički Ivanec. Bili smo spremni kupiti i više zemljišta, pet hektara ako treba. To je bio projekt budućnosti koji se ne bi trebao graditi sutra, već u idućih pet godina. Mi ćemo projekt graditi negdje drugdje, a više o svemu reći ću na sjednici Županijske skupštine 7. studenog – rekao nam je Jozinović, no nije želio otkriti koje su nove moguće lokacije za projekt.

Podsjetimo, na sjednici Općinskog vijeća u Koprivničkom Ivancu prošloga je tjedna direktor Jozinović predstavio vijećnicima planove za projekt energane, no nakon rasprave, vijećnici su odlučili da će odgoditi odluku o prodaji parcele. Sada je očito da tu odluku neće morati ni donijeti.

čitam...