Novi sastanak poduzetnika oko izgradnje autoceste

15:54h
0

U Županijskoj komori Koprivnica dana 2. lipnja 2009. u održan je radni sastanak predstavnika poduzetnika – koordinatora za izvođenje građevinskih, prijevozničkih I drugih uslužnih radova s područja Koprivničko-križevačke županije zainteresiranih za izvođenje radova na auto-cesti A-12 sa predstavnicima HAC-a, priopćeno je iz HGK.

Tema sastanka bila je uspostavljanje suradnje i organizacija podizvođača prijevozničkih, građevinskih i ostalih uslužnih radova na trasi auto-ceste.

Direktor pravca izgradnje auto-ceste A-12 Željko Kandžija rekao je da su sklopljeni ugovori s izvođačima trase (Hidroelektra, Konstruktor, Osijek Koteks) i izvođačima objekata (Strabag, Vijadukt, Skladgradnja), da je u završnoj fazi ishođenje dozvola i otkup zemljišta te da procjenjuje da će radovi na trasi u okolici Križevaca krenuti tijekom kolovoza ili rujna.

Napomenuo je da dinamiku diktiraju, između ostalog, i arheolozi jer je na trasi auto-ceste pronađeno nekoliko arheoloških lokaliteta zbog kojih bi moglo doći do pomicanja rokova. Unatoč tome, vjeruje da rok dovršetka u jesen 2011. neće doći u pitanje.

Svi poslovi na izgradnji auto-ceste dodijeljivati će se putem javih natječaja koji se objavljuju na www.hac.hr pa je predložio zainteresiranima da to redovno prate.

Baza podataka o potencijalnim podizvođačima s podacima o resursima odnosno kapacitetima s kojima raspolažu naši poduzetnici koju je izradila Županijska komora Koprivnica, predana je HAC-u, a biti će proslijeđena izvođačima radova na trasi i na objektima. Ugovaranje izvođenja radova realizirati će se putem koordinatora za pojedine vrste radova, značajnijih županijskih tvrtki jer je pojedinačno ugovaranje sa svakim podizvođačem tehnički neizvedivo.

Prijevoznici, graditelji, elektroinstalateri i pružatelji ostalih usluga okupiti će se u okviru svojih strukovnih grupa i cehova i dogovoriti se oko načina udruživanja i nastupa u pregovorima prema izvođačima radova na auto – cesti.

čitam...