izbori na vidiku

Novi šef gradskog HDZ-a Ratimir Ljubić: Neke je stvari Jakšić dobro napravio, neke bih ja drukčije

Fokus rada stranke, kazao je Ljubić, jest na lokalnim izborima koji su na rasporedu u svibnju, a na kojima će se birati župani, gradonačelnici i općinski načelnici.

16:00h
0
Ratimir Ljubić, novi predsjednik koprivničkog HDZ-a // Foto: Sanjin Bojić

Rezultat unutarstranačkih izbora Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica jest dolazak Ratimira Ljubića na mjesto predsjednika. Uz njega, potpredsjednici stranačkog ogranka su Bernard Vukušić, Mario Vrbanić i Sonja Celiščak. 


– Osobno, ovo je priznanje mojem radu, prepoznat je angažman u stranci. I dalje ću, kao što sam dosad, raditi svoj posao. Vrijeme će pokazati kako će utjecati na moju političku karijeru. Naravno, kada sam član stranke, ona odlučuje o mojem daljnjem angažmanu. Glede Gradskog odbora HDZ-a, potrudit ću se nastaviti njegov dobar rad te potaknuti stare članove na uključivanje, osvježiti stranku, privoljeti druge ljude na priključivanje HDZ-u – kazao nam je Ljubić.

Fokus je, dakako, na lokalnim izborima koji su na rasporedu u svibnju, a na kojima će se birati župani, gradonačelnici i općinski načelnici.

– U roku od dva-tri tjedna moramo pronaći najboljeg kandidata za gradonačelnika i njegova zamjenika te napraviti kvalitetnu listu za Gradsko vijeće. Pokušat ćemo osvojiti mjesto gradonačelnika i imati većinu u Gradskome vijeću – najavio je Ljubić.

Foto: Ivan Balija
“Prvenstveno moramo potaknuti neodlučne da se priklone HDZ-u” // Foto: Ivan Balija

O tome je li on mogući kandidat za gradonačelnika odgovorio je kako o tome ne odlučuje on, već stranačka tijela u suglasnosti sa Županijskim odborom i nacionalnom razinom.

– Gledajte, odluči li tako stranka, onda ću biti. U ovome sam trenutku zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije. Ali, ponavljam, nisam ja taj koji o tome odlučuje, već će odlučiti tijela stranke. Sada sam fokusiran na rad zamjenika župana – odgovorio je Ljubić na dodatno pitanje vidi li se, padne li odabir ipak na njega, na gradonačelničkoj poziciji.

Često se može čuti kako je Koprivnica utvrda SDP-a, a aktualni gradonačelnik Mišel Jakšić dolazi upravo iz te stranke.

Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić (lijevo) i Darko Koren (desno) // Foto: Ivan Balija

– Prvenstveno, moramo potaknuti neodlučne da se priklone HDZ-u. Isto tako, moramo potaknuti one koji ne izlaze na izbore, prezentirati im dobar i kvalitetan program za razvoj Koprivnice pa se, ako se prepoznaju, može pobijediti na izborima – rekao je Ljubić.

Pitali smo ga, što sa suprotnog političkomg spektra misli o Jakšićevom mandatu, njegovu radu na čelu podravskog grada.

Neke je stvari dobro napravio i to je za pohvaliti. Neke bih stvari ja drukčije napravio, a isto bih tako neke stvari promijenio. Normalno, svaka osoba koja se nađe na takvome mjestu ima svoju viziju. Ono što je dobro jest za pohvaliti, a kritizirat ćemo što nije – nastavio je Ljubić.

Zasad se glede potencijalnih kandidata za lokalne izbore, zaključio je, raspravlja i dogovara.

čitam...