TREĆA HNL SJEVER

Novi trener Vjekoslav Vučeta vjeruje kako Picoki imaju potencijala: Zaintrigirala me mlada ekipa, ne možemo na priču i nerad

Potvrdio je kako đurđevačku svlačionicu nitko neće napustiti. Riječ je o domaćim igračima, ističe.

16:30h
0
Vjekoslav Vučeta // Foto: icv.hr

Vjekoslav Vučeta, objavili smo prošli tjedan, preuzeo je klupu đurđevačkog Graničara. Na njoj će naslijediti Darija Brglesa koji je istu napustio krajem studenoga. Vučeta je dobro poznati, iskusni strateg koji je donedavno vodio Viroviticu, momčad koja je jesenski dio sezone Treće HNL Sjever zaključila na desetoj poziciji sa 16 bodova.


– Sporazumno smo se dogovorili, klub i ja. Nismo se više uspjeli podići, bilo je subjektivnih i objektivnih okolnosti. Zbog fakultetskih obaveza smanjio se broj igrača, nisam mogao previše napraviti. Bolje je, mislim, sporazumno raskinuti nego ići dalje ako nema napretka. Rang natjecanja ne pita gdje su igrači, spreman si ili nisi. Također, daleko putujem. Nije bilo svađa, bili su jako korektni, dao sam sve od sebe. Nema nikakvih repova – govori Vučeta zadovoljan periodom u Virovitici, u koju je stigao u rujnu prošle godine, te zahvalan klupskome vodstvu i igračima na suradnji.

U Viroviticu je, inače, stigao u vrijeme loših rezultata. Ipak, podignuli su razinu igre te ostvarili solidne rezultate. Isto će, gledajući poredak, trebati učiniti u Đurđevcu. Naime, Picoki se nalaze na 11. poziciji s osam bodova, sedam više od posljednjeg virovskog Podravca te osam manje upravo od Virovitičana.

– Tu sam doma, što je velika prednost, ne moram putovati. Lomio sam se, moram priznati, ali zaintrigirala me mlada ekipa. Naravno, ne ide bez iskustva, no ova je momčad potentna. Zanima me možemo li napraviti pomak, dati igračima podražaj kako bi krenuli prema gore. Godinama sam u Virju igrao s mladim igračima. Mučili smo se, borili rukama i nogama, ali išli naprijed, postali su igrači. Potrebno je vrijeme, ništa ne ide preko noći – objasnio je Vučeta razlog dolaska.

Foto: Jurica Karan
Detalj s utakmice bivše i sadašnje Vučetine momčadi, Virovitice i Đurđevca, odigrane početkom rujna // Foto: Jurica Karan

Tvrdi kako je situacija u Đurđevcu slična onoj u Virovitici, ali i brojnim klubovima.

– Puno je studenata koji su sada, doduše, doma i rade online. Međutim, u veljači su ispiti. Ne možemo bez treninga, na priču i nerad. Uspijemo li se dobro pripremiti, već ćemo ostvariti pomak. Gro ekipe vrlo je neiskusan. Svaka polusezona i sezona njima je plus, ako će se raditi. Ne budu li trenirali, neće napredovati – siguran je Vučeta.

Dotaknuo se i situacije s koronavirusom koji je ostavio svoj trag i na nogometu.

– Nogomet se igra za publiku. Sada igramo kao na silu. Igramo, igramo, a nema ljudi. Velike klubove može se gledati na televiziji. Na našoj razini, treća liga i niže, bez publike nema baš ni svrhe igrati. Svi čekamo da se nešto dogodi, da se vratimo u normalu. Nadam se što prije – komentirao je Vučeta.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Potvrdio je kako đurđevačku svlačionicu nitko neće napustiti. Riječ je o domaćim igračima, ističe njihov novi trener.

– Bilo bi dobro dovesti par igrača po vertikali, po jedan iskusan u zadnju liniju, sredinu i špicu. Puno bi značili mladoj ekipi, imali bi se za koga uhvatili. Topolčić Žagi jesu iskusniji, ostali su mladi. Teško je do ljeta nešto napraviti, nijedan klub neće pustiti dobre igrače. Važno je izbjeći ispadanje. Onda ćemo snimiti situaciju, uzeti što nam treba i napraviti dodatnu selekciju. Već je to druga priča. Vjerujem da ekipa ima potencijala, može se napraviti solidan trećeligaški klub koji neće biti u borbi za ostanak – zaključio je.

čitam...