24 C
Koprivnica
Utorak, 26. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Novi trgovački centar u koprivničkoj poslovnoj zoni ‘Radnička’
N

Ne propustite

U koprivničkoj poslovnoj zoni ‘Radnička’ počele su pripreme za gradnju još jednog velikog trgovačkog centra; postavljanjem zaštitnih ograda, dovozom kontejnera i bagera te iskolčavanjem nekadašnjih oranica započet je posao u koji će investitor, tvrtka ‘Ample’ iz Svete Nedjelje uložiti oko 200 milijuna kuna.
Tim će ulaganjem neposredno pored ‘Pevecovog’ prodajnog centra do sredine rujna biti podignut, kaže gradonačelnik Zvonimir Mršić, neki oblik ‘Street Malla’, gdje će biti osim trgovine robe široke potrošnje, pretpostavljam da će to biti ‘Interspar’, biti isto tako i velika trgovina namještajem te nekoliko malih trgovina brandirane robe.
Zemljište na ‘Radničkoj’ koprivničko je Poglavarstvo tvrtki ‘Ample’ prodalo na javnom natječaju još u lipnju 2007. godine. Radi se o površini od 60.000 kvadrata zemljišta, na kojem će biti oko 25.000 kvadrata izgrađenog prostora. Prodajom se koprivnički proračun popunio sa 30,6 milijuna kuna, a novih 11 milijuna naplaćeno je na ime komunalnog doprinosa. No više od tih prihoda Mršića vesele nova radna mjesta.
– Prema poslovnom planu koji je dostavljen u Grad kada smo prodavali zemljište za tu izgradnju, trebalo bi biti otvoreno između 200 i 250 novih radnih mjesta. Dakle, evo jedna dobra vijest na početku ove recesijske godine.
I to kako za nezaposlene, tako i za gradsku blagajnu, koja će dobiti još jedan stabilan izvor poreza na plaće. A da najcrnja predviđanja gospodarske krize ipak neće vrijediti za Koprivnicu, gradonačelnik Mršić je potkrijepio najavom još jedne investicije, u ‘Carlsbergu’, koja će javnosti biti prestavljena početkom ožujka, a također se radi o otprilike 30-tak milijuna eura ulaganja.
U koprivničkoj Ispostavi Zavoda za zapošljavanje koncem siječnja bilo je prijavljeno 3260 nezaposlenih. Ako sušna godina u gospodarstvu i poveća taj broj, krizi će se zasigurno dijelom moći odgovoriti i kroz ova dva velika ulaganja.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pogledajte program

U Križevcima se priprema tjedan prepun događanja za djecu, svaki dan će biti prava zabava

Djeca će u Križevcima idućeg tjedna moći uživati i brojnim aktivnostima pripremljenima baš za njih. Naime, počinje Dječji tjedan. Tako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti