Sastanak

Novi vlasnici đurđevačkog Haas doma u posjetu županu najavili nove investicije

15:10h
0
Posjet švicarskog investitora Županiji // Foto: kckzz.hr

Veselim se ovom ozbiljnom investitorskom pristupu koji će vjerujem značajno probuditi gospodarstvo i na đurđevačkom području što je bitno za daljnji razvoj naše Županije, rekao je župan Koren.

Uoči današnjeg predstavljanja zaposlenicima đurđevačke tvrtke Haas dom u Županijskoj upravi, župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima, primili su nove vlasnike Haasa, predsjednika Uprave tvrtke Bauwerk Boen Klausa Brammertza i izvršnog direktora Christiana Kocha iz Švicarske te direktoricu tvrtke Haas Željku Dolenec Čižmešiju.

Župan je izrazio zadovoljstvo investicijom jedne ovako poznate i uspješne grupacije drvne industrije u Koprivničko-križevačku županiju.

– Iako smo jedna od najmanjih županija u Hrvatskoj imamo dugogodišnju tradiciju drvne industrije, a 43 posto Županije pokriveno je šumama – rekao je on.

Isto tako, ponudio je pomoć i logistiku u daljnjem radu i razvoju tvrtke te istaknuo važnost razvijanja gospodarstva na području Grada Đurđevca.

– Veselim se ovom ozbiljnom investitorskom pristupu koji će vjerujem značajno probuditi gospodarstvo i na đurđevačkom području što je bitno za daljnji razvoj naše Županije – zaključio je župan.

Predsjednik Uprave Brammertz upoznao je prisutne s aktivnostima i planovima tvrtke te iznio planove za nadolazeću godinu i pritom najavio kako će se pogoni tvrtke Haas već početkom godine obnoviti s novim strojevima.

Dugoročnijem razdoblju u đurđevačkoj tvrtki švicarski investitor planira zaposliti još 100 novih radnika, dok je trenutno zaposleno 131 radnik. Pored toga, Brammertz je istaknuo kako je cilj tvrtke ulagati u nove strojeve i pogone te postati još što konkurentniji svjetskim proizvođačima. Na kraju je zahvalio županu i suradnicima na susretljivosti te najavio i službeno otvorenje  nove investicije koje će se održati u rujnu 2017. godine.

 

čitam...