0.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
LIJEPA GESTA

Novigraci otkrili spomen ploču Vinki Pavlek, otvorili i izložbu njenih fotografija, crteža i knjiga
N

Spomen-ploču svečano su otkrile učenice Marija Harabajza i Hana Franjo

Ne propustite

U Osnovnoj školi Prof. Blaž Mađer u Novigradu Podravskom svečano je otkrivena spomen – ploča Vinki Pavlek, (Skradin kraj Šibenika, 1943. – Koprivnica, 2021.) zaslužnoj učiteljici hrvatskog jezika i književnosti, knjižničarki, pjesnikinji, prozaistici, komediografkinji, redateljici, urednici, zavičajnoj književnici, slikarici, predsjednici Udruge za kulturu Komarna i dugogodišnjoj članici Matice hrvatske.

- Oglas -

Uz spomen-ploču, koju su zajedničkim snagama postavili OŠ Prof. Blaž Mađer, Općina Novigrad Podravski i Ogranak MH u Koprivnici, na kojoj je otisnuta i njezina pjesma Dva zavičaja koju je smatrala osobnom himnom, otvorena je i lijepa i bogata spomen-izložba s fotografijama iz školskih dana Vinke Pavlek, crtežima u tušu, uljima na platnu te s njezinim knjigama poezije i proze.

U prigodnom programu s interpretacijama pjesama Vinke Pavlek sudjelovali su učenici: Tija Šenvald, Matija Rušak, Bartol Trnski, Bruno Barunđek, Lucija Horvat i Karolina Marušić i učitelji škole Dijana Bagarić Mišura i Petar Picer, dok su se prigodnim i nadahnutim spomen-slovom o životu i djelu Vinke Pavlek prisutnima obratili bivša ravnateljica škole Marija Kalšan, ravnateljica škole Lidija Peroš, načelnik Općine Zdravko Brljek i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici Dražen Ernečić. Spomen-ploču svečano su otkrile učenice Marija Harabajza i Hana Franjo. Svečanosti je prisustvovala u ime obitelji i kći Melita Pavlek.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreška atrakcija

FOTO/VIDEO Roda Pera nije odletjela na jug, o njoj ove zime brine Stjepan: Prirasla nam je srcu, građani ju hrane i neopisivo joj se...

Poznato je da rode iz naših u toplije krajeve sele krajem kolovoza. No jedna roda ostala je Ludbregu, a...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti