KAKO DO FINANCIJA

Novigrad Podravski planira asfaltirati svoje nerazvrstane ceste, ali naišli su na problem

Teško im je doći do novca jer već duže vrijeme nema natječaja preko kojih bi se značajnije financirala građevinska aktivnost, u koju spadaju i ceste.

09:58h
0
Foto: Općina Novigrad Podravski

Općina Novigrad Podravski želi rekonstruirati svoje nerazvrstane ceste na relaciji Triokraljski – Miholjanski put. Projekt je to kojeg su početkom ovog mjeseca prijavili na otvoreni natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2021. godini.

Vrijednost projekta procijenjena je na 1.727.500 kuna, a u ovom natječaju Općina može dobiti najviše 400 tisuća kuna. Problem je, kažu, u tome što već duže vrijeme nema natječaja preko kojih bi se značajnije financirala građevinska aktivnost: gradnja ili uređenje cesta, društvenih domova, igrališta, groblja, zgrada javne namjene i sl. Tako se Općina prošle godine mogla prijaviti tek na jedan projekt, projekt “Šumske poučne staze”.

Načelnik Općine Zdravko Brljek poziva i moli sve koji imaju bilo kakvo saznanje o najavi ili otvaranju EU ili nacionalnog natječaja da mu jave na način da ih upute na Internet stranicu, pošalju link ili sl., kako bi se dodatno osigurali da im nešto takvog ne promakne.