stožer civilne zaštite

Novih 75 slučajeva zaraze koronavirusom, troje je preminulih, jedan 44-godišnjak

Ukinuta je zabrana napuštanja županija, a građani se pozivaju da se i nadalje suzdrže od nepotrebnih migracija i poštuju sve epidemiološke mjere.

09:39h
0
Dr. Draženka Vadla // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvještava kako je potvrđeno 75 novih slučajeva bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno 278 slučajeva, ozdravila je 51 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 60 osoba.


U OB Koprivnica preminule su tri osobe s pozitivitetom na koronavirus (1934., 1947. i 1976. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena
je u 5171 slučaja.

Ukinuta je zabrana napuštanja županija, a građani se pozivaju da se i nadalje suzdrže od nepotrebnih migracija i poštuju sve epidemiološke mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom.

Podsjećamo i kako je na području Koprivničko-križevačke županije započela kampanja
cijepljenja protiv koronavirusa “Misli na druge – cijepi se”, a u županijski Zavod za javno zdravstvo stigle su prve doze cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se
pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

čitam...