Ulaganje u koprivničku bolnicu

Novim uslugama dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije tegobe pacijenata riješit će se u jednom danu, bez nepotrebnog zadržavanja

13:25h
0
Liječnici koprivničke Opće bolnice // Foto: ePodravina.hr

U koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek pripremaju se projekti koji bi nakon dugo godina trebali znatnije modernizirati uslugu, obnoviti opremu i općenito poboljšati uvjete za pacijente.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić, kao što je već ispričao u intervjuu na našem portalu, najavio je 36 milijuna kuna težak projekt koji se prijavljuju na EU fondove, čije se prihvaćanje očekuje kroz dva do tri mjeseca, a fokusiran će biti na usluge dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, odnosno rješavanja pacijentovih tegoba tijekom jednog dana. Kao što je rekao ravnatelj, prošlih se godina bilježi porast broja pacijenata koji se zbrinjavaju na jedan dan zbog teškoća koje bi ih prije zadržavale i nekoliko dana u bolnici. Osim toga, koprivnička bolnica već dulje vrijeme ispunjava sve uvjete za usluge dnevne bolnice tako da je ovaj projekt logičan korak naprijed.

– Od početka smo krenuli s projektnim zadatkom kojim smo aplicirali prema Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i dobili smo pozitivnu ocjenu sukladnosti. U idućih 60 do 90 dana možemo očekivati prihvaćanje tog projekta koji zahvaća devet kliničkih disciplina. Projekt dnevnih bolnica je sveobuhvatan projekt koji će uključiti mnoge poslovne i druge subjekte u županiji, dosad najveći projekt, što se zdravstva tiče. On je nastavak trenda poticanja usluga dnevnih bolnica u Hrvatskoj i dodana vrijednost našoj bolnici  – pojasnio je Devčić.

Mato Devčić // Foto: Sanjin Bojić

Osim tog projekta, tijekom godine paralelno će biti pokrenut još jedan s ciljem poboljšanja energetske učinkovitosti bolnice.

– Ta dva projekta bit će u ozbiljnoj sinergiji tako da u narednih 28 mjeseci očekujem da će se zaokružiti investicijsko ulaganje u koprivničku bolnicu koja godinama već čeka takvo ozbiljno ulaganje – rekao je Devčić.

Napomenuo je da osim infrastrukturnog dijela projekta postoji i onaj vezan za opremu u koju će se utrošiti oko 25 milijuna kuna tijekom 2017. i 2018. godine.

Kao prijedlog na Županijsku skupštinu također će doći i Strategija razvoja palijativne skrbi u Koprivničko-križevačkoj županiji za 2017.-2020. godinu.

čitam...
Loading...