upoznali sve znamenitosti grada

Novinari i djelatnici turističkih agencija upoznali Ludbreg kroz projekt Zeleno želimo

Ukupna vrijednost projekta je 836.515 eura, a vrijednost za grad Ludbreg 131.515 eura.

12:08h
0

Spoj novih turističkih proizvoda i kulturne i prirodne baštine jedan su od glavnih ciljeva europskog projekta Zeleno želimo. Da Ludbreg ima brojne atribute nedavno se uvjerila skupina novinara i djelatnika turističkih agencija te predstavnici susjednih općina koji su u sklopu ovog turistički orijentiranog projekta imali priliku upoznati Ludbreg kroz nova iskustva kako bi se što učinkovitije ponudio sadržaj u zaleđu kroz održivi turizam.

Sudionici su krenuli iz samog centra Ludbrega, vinskog podruma Trsek uređenog upravo u sklopu projekta. Nakon tradicionalnog ludbreškog doručka čuli su zanimljivu legendu o zaštitnici grada, vinogradarki i ženi nadnaravnih sposobnosti Ludbergi, uvjerili su se da je Ludbreg uistinu centar svijeta i grad čuda. Razgledali su Župnu crkvu, Restauratorski centar, čuli priču o ludbreškoj olimpijki, bacačici koplja, zlatnoj Sari Kolak. Iz središta grada uputili su se do vidikovca Svetog Vinka, a upoznali su se i s apiterapijom i proizvodnjom meda u OPG-u Havaić Vladimir. Put ih je potom odveo do restorana Arabela u Globočecu. U Bakinoj hiži u Ludbregu okušali su se u raznim radionicama, a sam ambijent odveo ih je u već pomalo zaboravljeno doba. Testiranje rute završilo je posjetom obiteljskoj vinariji OPG-u Kežman.

U sklopu projekta Zeleno želimo razvit će se četiri mikroproizvoda turističke namjene, po dva sa svake strane granice. Četiri mikroproizvoda, koji će biti izloženi na četiri mikrolokacije, bit će povezani u jedan Zajednički prekogranični turistički proizvod. Što se tiče mikroproizvoda s hrvatske strane, Grad Ludbreg će razvijati mikroproizvod Vino koji će na svojem području povezati povijest vinogradarstva i vinarstva s polazišnom točkom u izložbenom podrumskom prostoru dvorca Batthany. U vinskom podrumu Trsek Ludbrežani i posjetitelji Ludbrega moći će kušati vina i druge lokalne proizvode isključivo ludbreškog vinogorja. Projekt je usmjeren i na razvoj turističkih smještajnih kapaciteta u prekograničnom području te njihovo povezivanje u zajednički turistički proizvod Uz razvijanje mikroproizvoda koji će zajednički činiti jedinstveni turistički proizvod ovog prekograničnog područja, projekt uključuje i aktivnosti promocije, brojne radionice za lokalne dionike kojima se pružaju znanja i vještine za razvoj ovog tipa održivog turizma te izrade strategija i akcijskih planova u tu svrhu.

Ukupna vrijednost projekta je 836.515 eura, a vrijednost za grad Ludbreg 131.515 eura.

 

čitam...