14.3 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
brončani status

Novo priznanje sletjelo u Koprivnicu, podravska metropola u top 200 svjetskih gradova po kvaliteti života i sreći stanovnika
N

Rang lista ne ocjenjuje aktivnosti vlasti tih gradova već sva ona područja koja izravno utječu na osjećaj sreće stanovnika

Ne propustite

Iz Grada Koprivnice jučer su se pohvalili novim priznanjem. Ovaj put svjetskim, jer je podravska metropola u 200 svjetskih gradova, dobitnika priznanja za kvalitetu života. Koprivnica se smjestila na 164. mjestu i dobila status brončanog grada, a tu je i Zagreb, koji je 139. na popisu. Inače, danski Aarhus, New York i Vancouver zauzimaju tri prva mjesta.

Kako su pojasnili u Gradu, riječ je o projektu Happy Citty Hub d.o.o. iz Londona, a ocjenjuje se nekoliko tisuća gradova iz cijelog svijeta. Institut prati, analizira i provodi istraživanja u područjima koja se odnose na donošenje odluka u zajednicama, kreiranje socijalnih politika, provedbu javnih usluga i učinkovitost u odgovoru na nove izazove i krize koje prate zajednice u razvoju. Institut u svojoj stručnosti pokriva i područje poduzetničkog djelovanja, uključivanje zaposlenika u procese kreiranja strategija, tirkizno upravljanje i brigu o dobrobiti zaposlenih u poduzećima.

– Poredak je nastao na temelju tisuća pokazatelja koje su temeljito razvili istraživači s Instituta, a koji se izravno odnose na kvalitetu života i osjećaj sreće njegovih stanovnika. Važno je napomenuti da nije analizirana sreća imaginarnog pojedinca na svakom mjestu u svijetu već ljudi koji stvarno žive u tim gradovima – navode na stranicama Grada i dodaju da je položaj grada na ljestvici rezultat stvarnog blagostanja stanovnika.

– Ono što je bitno, rang lista ne ocjenjuje aktivnosti vlasti tih gradova već sva ona područja koja izravno utječu na osjećaj sreće stanovnika. Najvažnija područja koja definiraju urbane aktivnosti koje imaju izravan utjecaj na sreću mogu se podijeliti u pet područja. To su građani, upravljanje, okoliš, gospodarstvo i mobilnost – zaključili su.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

u listopadu

Kakav spektakl! U Koprivnicu stiže Saša Matić, jedan od najboljih muških vokala ovih prostora

Regionalna pjevačka zvijezda, a ujedno i jedan od najboljih muških vokala ovih prostora, Saša Matić, najavio je svoj veliki koncert u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti